juter22, bardzo interesujący wątek. Poza zdjęciami, byłoby idealnie gdybyś dopisał kilka słów od siebie, jak gra, wrażenia z jakości tłoczenia etc.
Jak się sprawdza to pre ASR Ref5?
Wielkie dzięki SVART, ale właśnie tu pojawia się problem bo np. u mnie Bjork nie zagrała płasko ani koszmarnie ani nie był to dźwięk skompresowany, i teraz nie wiem czy to wina mojego toru, czy kolegi

Nie chciałbym swoją recenzją wprowadzić kogoś w błąd, ale fakt jest taki że pre wyciąga wszystko co z danej produkcji jest możliwe i mimo iż wspomniana wcześniej Bjork, nie powaliła to i tak słuchało mi się tego bardzo przyjemnie.
Co do samego ARC Ref.5se to mogę powiedzieć, że to więcej niż pewne że z nim zostanę na długie lata bo to pełną gębą killer i tyle. Może niewiele sprzętów z tak wysokiej półki miałem okazję słuchać, ale wszystko co miałem w domu nie dorasta mu do pięt więc automatycznie dla mnie (póki co) pre liniowe to temat zamknięty / kompletny. Mógłbym pokombinować z power-amp'em ale powiem szczerze że też z niego jestem zadowolony więc pytanie po co psuć?

więc pozostaje pre-phono, na to które chcę kupić mnie póki co nie stać, a nerki na drzewach nie rosną i jak z jedną można żyć to bez obu trochę gorzej

W tej chwili mam substytut, ale zaczynam się rozglądać i w 2018 pojawi się (jak Bóg da) Mytek Brooklyn, który ma phono (podobno nie najgorsze), ale głównie będzie współpracował z cd'kiem i po raz pierwszy wogóle z komputerem i plikami wszelkiego rodzaju oraz streaming'iem - w tym zagadnieniu jestem kompletnie zielony więc będzie to nielada wyzwanie dla mnie - a także jak poczuję niedosyt po phono z Mytka to wjedzie phono od ARC czyli REF.2 Phono SE - ale to jak wspomniałem są plany długoterminowe, no chyba że w lotka 6. trafię to terminy automatycznie się skrucą