MUZYKA ♪ > kupujemy płyty

Nowości płytowe

(1/197) > >>

frywolny trucht:
Na dobry początek:

Gazpacho- "Demon" - cena 119zł w MM, jeden, gruby czarny, prosty placek. Bardzo dobry dźwięk. Akurat na 4+ w skali 1-6 :)
specyficzna, nietuzinkowa kompozycyjnie płyta. Warto!

Yacek:
te ceny nowych winyli sa zniechęcające. Naprawdę.

frywolny trucht:
Można  na alegru trafić dobrą muzę, nówkę sztukę winyl, za 29zł ( Jazzpospolita- czarny, pojedynczy) i 48zł ( Wojtek Fedkowicz Noise Trio- biały, pojedynczy), świetnie zrealizowaną muzycznie:

Wszystkie trzy płyty oceniam na mocne 5 w skali do 6  jeśli chodzi o jakość realizacji muzycznej.

frywolny trucht:
Czas na kontrowersje.
W zasadzie sam się sobie dziwie, że sięgnąłem po ten film. To była cz.1 Obejrzałem i postanowiłem obejrzeć drugą część. Świetne!
Jeszcze bardziej się sobie zdziwiłem, że sięgnąłem po muzykę na winylu do części drugiej. Przecież wiem, że picture disc nie grają, tutaj jeszcze na dokładkę sprzedają to w folii pozaginanej na końcach :) Masakra!

Wziąłem. Dwie płyty, grube,proste, 45 obr/min i grają! 119 zł Pewnie trochę szumią w przerwach, ale bez przesady, muzyka zaś dynamiczna, jest dobrze nagrana i dla mnie fajna, nie ma jakiś bezczelnych skoków jakości między utworami- jak to na składankach bywa. Ze współczesnych wydań na winylu? Jest OK!

gratefullde:
Premiera niedługo, zamówienie złożone, czas oczekiwania z U.S. niestety długi, mam nadzieję, że na U.C. się spiszą i od niecałych 40$ nie będzie podatku ni cła.

http://phish.com/fuego/

Nowy album Phish'a, nie, nie tego z Marillion tylko grupy Phish, tamten zresztą przez "F" jest, właśnie mi się przypomniało ale fonetycznie to samo :). Nowy po 5 latach. Ja czekam z niecierpliwością na niego. Kurcze, chyba bardziej niecierpliwie niż na reedycje LZ.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej