Zajrzałem do wnętrza mojego słuchawkowca i znalazłem takie oto kondensatory. Nie potrafię doszukać się ich producenta. Co to jest?
Takiego.
Co to jest?
Sensuaris to ten ukraiński słuchawkowiec?
Cytat: rudy-102 w Marzec 19, 2018, 18:05 Co to jest? Chiniec bądź koreaniec. Na allegro pełno tego.
Jak mieszkasz w niemcowni to możesz zainwestować w kondy Fisher & Tausche. Ja kupowałem w elfa distrelec.Są bardzo dobre. Ja swoje kupiłem ze względu na mocowanie (potrzebowałem takie ze śrubą 18mm do chasis). Dźwiękowo porównywalne z Mundorf M-lytic, o ile nie lepsze.
Na 200V jest taki sobie wybór, ale możesz śmiało wstawić na 250V.
Cytat: amati74 w Marzec 19, 2018, 21:33Sensuaris to ten ukraiński słuchawkowiec? Polski.
całkiem możliwe że jest to chinol z atrakcyjnych nadrukiem.
polecam Mundorf ZN
To nie problem, że Mundorf jest na 630V a to coś na 750V?
To, że w karcie technicznej przewidzieli 250V wcale nie znaczy, że takie napięcie będzie we wzmacniaczu. W moim, na el84 idzie anodowe 320V.Co nie zmienia faktu, że pewnie wsadzenie kondensatora na 630V nie będzie problemem.
Cytat: christo w Marzec 26, 2018, 21:01To nie problem, że Mundorf jest na 630V a to coś na 750V?Nie będzie problemu. EL84 ma 250V napięcie anodowe zdaje się, lampy sterujące też coś koło tego - większych napięć wewnątrz nie będzie