DEX umożliwia szybkie ładowanie, z tyłu ma dwa wejścia USB, Ethernet, HDMI i USB C, ale to jest zajęte przez kabel ładowarki. Przydałoby się gniazdo słuchawkowe...
Przede wszystkim problemem jest to, że sporo aplikacji ( gruba większość) otwiera się w małych pionowych okienkach. Tak jak wygląda to w telefonie. Nie wspiera skalowalności. Viberowi, kontaktom itp. można wybaczyć. Wiecej nie trzeba. YouTube jest ok, ale Netflix i Horizon Go, najpewniej też inne serwisy tego rodzaju już nie. Śmiesznie oglądać filmy na-strzelam- 1:10 ekranu telewizora. I nic od debiutu DEX-a do dziś się nie zmieniło

Ale jest rozwiązanie. Nie wiem na ile legalne, ale jest. W oczekiwaniu, aż ktoś coś z tym zrobi. Program DEX MAX jest dostępny za darmo w sklepie Androida ( Play). Instalujemy go, otwieramy, wskazujemy który program ma dać się skalować do pełnego ekranu, on mieli, każe odinstalować starą wersję i instalujemy nową- skalowalną

Czyli DEX MAX modyfikuje kod wybranej aplikacja, wypieprza ją i instaluje swoją wersję. Medżik.
Wszystko jest tutaj co i jak:
Mam dziką nadzieję, że nie jest to wirus i nie wysadzi mi telefonu za miesiąc. Póki co
Netflix i
Horizon GO działają

Co prawda w tym pierwszym mam poziomą belkę rodem z Windows na samej górze, a i w Horizon coś nie działało jak powinno ( jakaś drobnostka), ale kto instalował DOS-a z dyskietek nie zraża się takimi pierdołami

W nagrodę, nie wiem jakim cudem, obraz jest jakiś lepszy, bardziej efektowny, kontrastowy, ostry. Nie wiem o co biega? Podłączałem już różne urządzenia do swojego TV i nigdy nie zwróciłem uwagi, żeby obraz był różny. A tu bach jak młotkiem. Czary.
Poza tym codzienna praca jest szalenie płynna. Być może jakiś gracz zarżnąłby go ten układ szybko, ale mnie się nie udało. Świetna sprawa.