Witam Panów ( Fanów EV ),
Donoszę z satysfakcją, że EV-D wczoraj do mnie dojechały. Z tej okazji mam dziś kaca. Spakowane były bardzo porządnie , aczkolwiek podczas transportu klapka, na której jest mocowany ST350 odpadła do wew. kolumny . Na razie syn zamocował ją dość prowizorycznie, ale skutecznie. Kolumny są w stanie dość przeciętnym . Wymagają pracy stolarza, aby je ładnie odnowić. Po podłączeniu zagrały , ale bass jest kiepski , a właściwie to go nie ma. Ja na razie rewelacji w tym graniu nie ma. Czuje się potencjał, ale jak się domyślam długa droga przed mną. W głośnikach basowych zawieszenia są do wymiany. Na wysokich gra ST350 , ale na pewno nie A. Taki głośnik bez oznaczeń. Mam takie pytanie dot. płyty frontowej poniżej głośnika wysoko-tonowego. Czy ją można zdemontować ? Rusza się i odchodzi (daje się odchylać ) od reszty konstrukcji . Boję robić się coś na siłę , więc napiszcie proszę. I następne pytanie....... Od czego zacząć ich modernizację? Może poradzicie mi i zaproponujecie jakiś plan działania. I najważniejsze pytanie . Czy mogę liczyć na Waszą pomoc przy modernizacji zwrotnicy ? Bo ten temat to dla mnie totalnie niezrozumiały.
Pozdrawiam z mało słonecznego Poznania.
rosss37