« dnia: Września 05, 2017, 09:12 »
Wątek częściowo już rozpoczęty i opisany tu:
http://audiomaniacy.pl/index.php?topic=2027.0Od jakiegoś czasu użytkuję już to urządzonko bowiem byłem zmuszony ze względu na posiadany już sprzęt i trzeba było to jakoś połączyć w jedną całość. Zależało mi by móc wykorzystać jedną jak i drugą parę kolumn do jednego jak i drugiego zestawu audio.
Początkowo przeglądałem różne propozycje sprzętowe - głównie jakieś "samoróbki" ale zarówno jakość wykonania jak i możliwości sprzętowe odbiegały od moich oczekiwań. Być może istnieją inne rozwiązania na wyższym poziomie klasowym sprzętu ale jakoś nie zostały przeze mnie zauważone.
W ostateczności zdecydowałem się na zakup tego właśnie urządzenia czyli - Beresford TC-7220 MKII.
Kilka uwag co do funkcjonalności jak i korzystania na co dzień z tego urządzenia. Na początek zdecydowana zmiana okablowania, połączeń jak i długości kabli.
Urządzenie posiada możliwość wyboru źródła (wzmacniacz A lub B) oraz możliwość wyboru par kolumn (para A i para B) - teoretycznie przyciski (par kolumn) tak są zbudowane, że wciskając jeden nie można wcisnąć drugi czyli chodzi i tak jedna para kolumn. Można co prawda wcisnąć dwa klawisze równocześnie ale zdaża się że "odbijają i trzeba je z lekka przytrzymać jednocześnie aby zaskoczyły. Nie wiem jak odbija się to na samym urządzeniu ale jak na razie w taki sposób manipuluje nimi.
Ponieważ zwiększa się zarówno ilość (długość) kabli w systemach jak i ilość połączeń to duży nacisk musi być położony na jakość tych kabli. Moim zdaniem wpięcie Beresford TC-7220 MKII w system słychać - mam wrażenie, że jakość z lekka pogorszyła się ale to może jest chwilowym złudzeniem.
Z czasem coś jeszcze dopiszę bo tego typu urządzenie niekoniecznie może Beresford TC-7220 MKII może znaleźć się w przynajmniej części naszych zestawów.

Micro Seiki DD-1,DD-40,MR-711,RX-2000VF,RY-2200,RP-1090,MP-1, MX-5, Gennett wzm,pre, Pioneer A-88x,CT-959,PD-9700, Sony JA20ES,CDP-501,STR-V55,TC-K81, Sherwood S-5000 mkII, Revox A-77 Prof, Onkyo M-200,P-200,TA-2570,DX-6770,T-9090 MK II,FR-435, LAR LPS-1, Ortofon Verto, MaCaBriaa, LovelyCube, Sennheiser HD-600, Dynavox AMP-S, Beresford TC-7220 mk II, Korg DS-DAC-100,JBL-250 TI,KefQ1,HecoVicta 300.