Mam te słuchawki w domu od chyba dwóch lat, ale oprócz pierwszego testu po kupieniu nie przywiązywałem do nich większego znaczenia. Dałem synowi, żeby miał do smarkfona. Wrażenie z pierwszego odsłuchu było takie, że mają wykop ale brakuje im przestrzeni i detalu. No i miały lekki problem z wyższymi częstotliwościami.
Tak było. Syn słuchał sobie na nich i było fajnie, a ja miałem spokój bo nie podbierał moich.
Wczoraj przyszedł do mnie i powiedział, że mu się kabel ułamał i spytał czy mogę zlutować. Pękło w dziwnym miejscu i nie chciało mi się obcinać i lutować, tym bardziej że to kabel spiralny. Zaproponowałem mu, że mam taki podobny kabel od AKG to może po prostu go wo całości wymienimy.
Dzisiaj wymieniłem kabel, podłączyłem do wzmacniacza żeby sprawdzić, czy wszystko dobrze połączyłem i ... .... gacie mi spadły z wrażenia. Te chińskie, tanie słuchawki po wymianie kabla zagrały z taką klasą jakiej trzeba szukać w słuchawkach za 300, albo 400 euro.
Jestem pod wrażeniem.
Zamawiam teraz takie same i wymieniam kompletnie całe okablowanie łącznie z wewnętrznym.