Autor Wątek: Wzmacniacz. Muszą być lampy?  (Przeczytany 2488 razy)

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« dnia: Listopad 15, 2017, 19:09 »
Mam takie pytanie do społeczeństwa, czy jeśli lubię brzmienie lamp (cokolwiek to znaczy) to czy mogę polubić brzmienie komponentów bez lamp? A tak na szybko, chciał bym coś z trana ale bez pozbawiania się fajnej średnicy i czarujących wysokich. Jest coś? Hę?
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)

Offline cdt

  • ******
  • Wiadomości: 1215
  • Sferyk ktĂłry zadziwia ;)
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2017, 19:13 »
Luxman :) . Z tym Ĺźe jednak tego powierza i przstrzeni co z lampy nie dostaniesz .
kawosz wersja apolityczna.

Offline vasa

  • Słucham klasyki.
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 7062
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2017, 19:15 »
Mam takie pytanie do społeczeństwa, czy jeśli lubię brzmienie lamp (cokolwiek to znaczy) to czy mogę polubić brzmienie komponentów bez lamp? A tak na szybko, chciał bym coś z trana ale bez pozbawiania się fajnej średnicy i czarujących wysokich. Jest coś? Hę?
Sugden, Pass, Lyngdorf...

🥃

Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: Lenco L450+Benz Micro ACE+stepup z Pre Q-Audio+Lyngdorf+Tuby DIY na Fostexach 206 + kable. TeĹź nieistotne.

MAC

  • Gość
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 15, 2017, 19:18 »
Luxman

Sugden, Pass, Lyngdorf...

Dupa tam...  ;D

Endrju, już raz próbowałeś "lampowego" trana.

Jakub

  • Gość
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2017, 19:18 »
Ale w zasadzie to po co?   8)

MAC

  • Gość
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 15, 2017, 19:19 »
A w ogóle to temat traktuję jako prowokację

MAC

  • Gość
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 15, 2017, 19:20 »
Człowiek przyczołgał się dopiero z fabryki, włącza ulubioną spelunę a tu taki kffffiatek.  :o

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 15, 2017, 19:21 »
Sugden

Ten zawsze mnie pociągał. A miał ktoś z nim do czynienia?
Endrju, już raz próbowałeś "lampowego" trana.

Ale nie był zły :)

Mam trzy wzmacniacze lampowe a nie mam trana do porĂłwnania :(
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)

Offline McGyver

  • maniak
  • *******
  • Wiadomości: 2224
  • NIP 6442737255, REGON 369398784
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 15, 2017, 19:21 »
Dupa tam... 
  ;D ;D ;D Graba brachu.
CD transport EAD T-1000 upgrade, DAC The Protagonist Mk2, pre lampowe The Protagonist Signature, monobloki Phast Triode SE na 6B4G, kolumny Studio16Hertz Tirion.
Analog: lampowe phonostage typu "wariacja (a raczej dygresja) na temat (a raczej obok tematu) EAR834", gramofon tangencjalny Sony PS-X555ES, wkładka Ortofon MC10 plus SUT Grundig vintage. Jakoś działa.

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 15, 2017, 19:22 »
Człowiek przyczołgał się dopiero z fabryki, włącza ulubioną spelunę a tu taki kffffiatek.  :o

Jej, sorki, napij się :) Zdrówko :)
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 15, 2017, 19:23 »
A w ogóle to temat traktuję jako prowokację
Modyfikuj wiadomość

Pewnie. Człowiek chce się czegoś dowiedzieć to za prowokatora go mają :(
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)

Offline cdt

  • ******
  • Wiadomości: 1215
  • Sferyk ktĂłry zadziwia ;)
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 15, 2017, 19:24 »
Cytat: masza w Dzisiaj o 19:18
Dupa tam...
     Graba brachu.
Nic dodać nic ująć .
kawosz wersja apolityczna.

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 15, 2017, 19:26 »
Nic dodać nic ująć .

Następny zboczeniec. Hallo, jest tu ktoś spoza sekty?
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)

Offline cdt

  • ******
  • Wiadomości: 1215
  • Sferyk ktĂłry zadziwia ;)
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 15, 2017, 19:27 »
Bo to zazwyczaj najpierw się słucha trana i przechodzi na bańki  ;D . Co mamy napisać  :o
kawosz wersja apolityczna.

Offline vasa

  • Słucham klasyki.
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 7062
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 15, 2017, 19:29 »


Sugden

Ten zawsze mnie pociągał. A miał ktoś z nim do czynienia?

Miałem.
I to był błąd
Nie radzę prĂłbować 🤤

🥃

Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: Lenco L450+Benz Micro ACE+stepup z Pre Q-Audio+Lyngdorf+Tuby DIY na Fostexach 206 + kable. TeĹź nieistotne.

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 15, 2017, 19:29 »
Bo to zazwyczaj najpierw się słucha trana i przechodzi na bańki  ;D . Co mamy napisać  :o

Tak jak by znam Twoje argumenty ale chcę tych z drugiej strony :)
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 15, 2017, 19:30 »
Miałem.
I to był błąd
Nie radzę prĂłbować 🤤

Ale że co? Muzyki nie dawał?
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)

Jakub

  • Gość
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 15, 2017, 19:30 »
Pytanie jest tendencyjne, bo bez lamp wzmacniacz nie gra, więc wiadomo, Ĺźe muszą być.  :o

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 15, 2017, 19:31 »
Pytanie jest tendencyjne, bo bez lamp wzmacniacz nie gra, więc wiadomo, Ĺźe muszą być.  :o

Ale czy na pewno i dlaczego?
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)

Offline vasa

  • Słucham klasyki.
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 7062
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 15, 2017, 19:31 »


Miałem.
I to był błąd
Nie radzę prĂłbować 🤤

Ale że co? Muzyki nie dawał?

Nie stać mnie ️

🥃

Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: Lenco L450+Benz Micro ACE+stepup z Pre Q-Audio+Lyngdorf+Tuby DIY na Fostexach 206 + kable. TeĹź nieistotne.

Offline cdt

  • ******
  • Wiadomości: 1215
  • Sferyk ktĂłry zadziwia ;)
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 15, 2017, 19:32 »
Ja jak juĹź miał bym się pobawić tranzystorem to bym se kupił jakiś wypasiony amplituner . Cygański Ĺźeby miał duĹźo swiatełek . DuĹźy z gałami  ;D . Jakieś Sansui , Kenwooda . ChociaĹź bym oczy cieszył  ::)
kawosz wersja apolityczna.

MAC

  • Gość
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 15, 2017, 19:32 »
Temat uwaĹźam za wyczerpany.
Wnioskuje o zamknięcie.



 ;D

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 15, 2017, 19:32 »
Ja jak juĹź miał bym się pobawić tranzystorem to bym se kupił jakiś wypasiony amplituner . Cygański Ĺźeby miał duĹźo swiatełek . DuĹźy z gałami  ;D . Jakieś Sansui , Kenwooda . ChociaĹź bym oczy cieszył  ::)

Nie mam możliwości bana w tym temacie :D
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)

Jakub

  • Gość
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 15, 2017, 19:33 »
Tylko nie tandberg, bo straszny suchotnik.

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3229
  • wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: Wzmacniacz. Muszą być lampy?
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 15, 2017, 19:34 »
Temat uwaĹźam za wyczerpany.
Wnioskuje o zamknięcie.



 ;D

Coś Ty, i tak kupię jakiś tran. I napiszę o tym :)
Questyle CMA 600i + power amp na bazie układu Accuphase XE350 ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ Yamaha CDX-9 ~ Arcam Alpha 10 Power amplifier (testowane dzieki spalon) ~ KBL Sound Red Eye głośnikowe (testowane dzięki miniabyr)