Nie wiem w jakich latach miałeś te Tiaki ale na dzień dzisiejszy tak to wygląda i jest na ten temat masę informacji w sieci .
Może z 10 lat temu jeszcze nie padały ale czas płynie a te zębatki padają ze starości .
Na eBay są te zębatki od 200 do 250zł sztuka .
O problemach z czytaniem pierwszej ścieżki w Parasoundach też są info w sieci i to są wpisy o nowych urządzeniach .
W T-1000 pewnie jak w PD-9700 masz 4 prki , jak masz odpowiedni sprzęt to nowy laser ustawisz .
Kiedyś sprzedałem nowy , oryginalny PEA1030 a jego nowy właściciel przez miesiące nie mógł znaleźć w kraju serwisu który mu go poprawnie skalibruje w PD-9700 aż w końcu uszkodzili mu ten laser .
Wiem że od lat masz jakiś " uraz " do tych Marantzów , ja uważam zupełnie inaczej ( a miałem ich kilkadziesiąt od 1995r i nadal używam ) .
Za cenę T-1000 kupię kilka niemal idealnych CD72 . W cenie PEA1030 kupię też z 5 niemal idealnych Philipsów z CDM4/19
Co z tego że są stare skoro działają po 25 lat i niech każdy z nich nawet jako ten stary dawca pogra tylko 10 , ba ! Nawet 5 lat to jest to zupełnie wystarczający zapas

Niedawno był transport Camtecha , Mclarena , Theta ale CDM9 PRO to dopiero jest problem kupić a i tak wyglądały na takie u kresu ich działania .
Dobre transporty są poszukiwane od czasu gdy zaczęto produkować dobre , niedrogie DACe więc już sporo latek mija i będzie ciężko trafić na egzemplarz warty zainteresowania bo laser to nie wszytko .
Jak pada taki długowieczny laser to i elektronika jest "zmęczona" .
Szkoda że Sony serii 5 i 7 są tak kiepskimi transportami :/
Każdy ma jakieś doświadczenia i swoje opinie