Dzięki koledze Mikut1982 miałem możliwość przetestowania tych głośników a że czas na test jeśli chodzi o kolegę miałem nieograniczony więc trochę sobie u mnie pograły na początku podłączyłem je pod Musical Fidelity A1 trochę pograły ale tak jak już wspominał Mikut1982 brakowało im blasku środek i góra taka mdła szara , dół był ale mało sprężysty , do słuchania spokojnych jazzowych płyt było w miarę , większy problem zaczynał się z szybszymi rock kawałkami tutaj wyraźnie słychać było że na granicy średnie wysokie robi się kaszana . Pomyślałem że być może to połączenie nie bardzo im służy . Kolumny poszły pod końcówkę Arcam Alpha 10 P i tutaj na początek po prostu puściłem muzykę z odtwarzacza sieciowego i tak sobie grało powiedzmy po 10 godzin dziennie , miałem wrażenie że z godziny na godzinę grają coraz lepiej góra i środek nabrały blasku było jej znacznie więcej niż na początku , pojawiało się więcej przestrzeni , więcej szczegółów było bardziej wyeksponowanych a także dół nabrał większej sprężystości .
Kolumny miały u mnie postać jeszcze do czasu aż kolega się nimi zajmie ale zależało mi by je wziął i posłuchał jak najszybciej by znów się nie ,, przymulił ,,