Autor Wątek: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu  (Przeczytany 12157 razy)

Offline fioni

  • maniak
  • *****
  • Wiadomości: 733
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 20, 2015, 23:01 »
pojedli ???
no to na zakończenie - na dobre trawienie
" każdy początek jest przyjemny, trzeba więc zatrzymać się na progu..." - Goethe

Offline Keef98

  • maniak
  • *******
  • Wiadomości: 5953
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 20, 2015, 23:02 »
No widzisz? Gdybym tam była nie byłoby problemu ;) Gimbus umie wszystko ;) Tylko taptalka nie ogarniam ;D 

Offline fioni

  • maniak
  • *****
  • Wiadomości: 733
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 20, 2015, 23:04 »
Keef - kuchnia i tak już nieczynna  ;D
" każdy początek jest przyjemny, trzeba więc zatrzymać się na progu..." - Goethe

Offline Keef98

  • maniak
  • *******
  • Wiadomości: 5953
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 20, 2015, 23:07 »
Właśnie. Gdzie byłaś? Jak będzie w okolicy (czyt. Poznaniu) to może tam wpadnę ;)

Polecam restaurację Pod Niebieniem. ;D

masza

  • Gość
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 20, 2015, 23:16 »
Dziczyzna?
Barbarzyńcy >:(

frywolny trucht

  • Gość
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 20, 2015, 23:18 »
Dziczyzna dziś lata po fermach. Taka dzika.
Zaraz za administracyjnymi granicami Bydgoszczy jest spora farma strusi. Jaja duże robią nadal. Na całą patelnię, ale gadają już po naszemu.

Offline elem

  • maniak
  • *******
  • Wiadomości: 8135
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 20, 2015, 23:18 »
A miałem już nic nie jeść  >:(  Fioni, nigdy więcej o tej porze nie wrzucaj takich fot i opisów!
Feickert Twin, SME V, DV XX2MKII;  CEC TL51,DX51,DX71,
Olive Opus 4; Sensor 2; Bonasus; Gauder Arcona 60, Tesla ARZ 6604- Voigt Pipe

Offline fioni

  • maniak
  • *****
  • Wiadomości: 733
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 20, 2015, 23:22 »
A miałem już nic nie jeść    Fioni, nigdy więcej o tej porze nie wrzucaj takich fot i opisów!

przepraszam elemie - ale wiesz co jedzenie to rozkosz - zatem czemu chcesz się jej pozbawiać ? wskakuj do lodówki i sprawa załatwiona :D
" każdy początek jest przyjemny, trzeba więc zatrzymać się na progu..." - Goethe

Offline fioni

  • maniak
  • *****
  • Wiadomości: 733
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 20, 2015, 23:24 »
[pomożemy ]
dziękuję - dobrym duszkom :D - w zasadzie dobremu frywolnemu duszkowi :D

" każdy początek jest przyjemny, trzeba więc zatrzymać się na progu..." - Goethe

Offline fioni

  • maniak
  • *****
  • Wiadomości: 733
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 20, 2015, 23:26 »
Polecam restaurację Pod Niebieniem.
to w Poznaniu - ta restauracja?

a ja w borach siedzę tucholskich jak mniemam - kawałek to od Poznania jest
" każdy początek jest przyjemny, trzeba więc zatrzymać się na progu..." - Goethe

Offline Keef98

  • maniak
  • *******
  • Wiadomości: 5953
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 20, 2015, 23:35 »
W Poznaniu ;D

kangie

  • Gość
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 06, 2015, 11:27 »
Dobra, znalazłem stare "technologiczne" fotki. Kiedyś z koleżanką wymienialiśmy się naszymi pomysłami na jedzenie.

GOŁĄBKI! Lubię jeść i lubię robić. W tle leci Iron Maiden, a ja zawijam ;)

kangie

  • Gość
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 06, 2015, 11:29 »
Next

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3228
  • Wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 06, 2015, 12:59 »
Mniam :)
Accu clone amplifier ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Questyle CMA 600i ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ KBL Sound (dzięki miniabyr) ~ Yamaha CDX-9

kangie

  • Gość
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 06, 2015, 13:08 »
:) Zgłodniałem :)

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3228
  • Wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 06, 2015, 13:24 »
Ja także :) Właśnie wyskoczyłem z biura i zakupiłem wyśmienity tatar, mają w zaprzyjaźnionym, prywatnym sklepiku. Tatar ów jest z pyszną , posiekaną cebulką. No pycha :)
Accu clone amplifier ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Questyle CMA 600i ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ KBL Sound (dzięki miniabyr) ~ Yamaha CDX-9

kangie

  • Gość
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 06, 2015, 13:55 »
Andrzeju, trzeba było wstawić fotkę ;)

Online gratefullde

  • Muzyka muzyka muzyka
  • moderator
  • *******
  • Wiadomości: 3228
  • Wolę błąd en­tuzjas­ty od obojętności mędrca
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 06, 2015, 14:26 »
Wstawię wieczorem. Mam dwa :)
Accu clone amplifier ~ Audio Nirvana - InAudio ~ Sony PSX-70 ~ pre phono ecc83 Gennett ~ Dynavector 20x2 ~ Raspberry Pi 3 Digi Plus Pro ~  Tomanek ~ Questyle CMA 600i ~ Denon AH-D7200 ~ NeoTech  ~ KBL Sound (dzięki miniabyr) ~ Yamaha CDX-9

Offline fioni

  • maniak
  • *****
  • Wiadomości: 733
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 06, 2015, 19:31 »
Dobra, znalazłem stare "technologiczne" fotki. Kiedyś z koleżanką wymienialiśmy się naszymi pomysłami na jedzenie.

GOŁĄBKI! Lubię jeść i lubię robić. W tle leci Iron Maiden, a ja zawijam
kangie aleś gość ;) i normalnie że sam te gołąbki tak umiesz zrobić? A tak a pro po tez miałam dziś po części je na obiad :D
" każdy początek jest przyjemny, trzeba więc zatrzymać się na progu..." - Goethe

kangie

  • Gość
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 06, 2015, 19:35 »
Owszem. Podgladalem kiedys jak robi mama i nauczylem sie ;)

Offline wojtek41

  • maniak
  • *******
  • Wiadomości: 5936
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 06, 2015, 19:42 »
Uwielbiam golabki. Jakie dobre zapiekane w piekarniku.... ;D
Kangie, jaki sos ?
Systemdek III + Stax UA 9 +  AN M2 RIAA + linia 6 x ecc 83 Philips Miniwatt + Mizushima SE + Tannoy Cheviot.

Offline fioni

  • maniak
  • *****
  • Wiadomości: 733
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 06, 2015, 19:44 »
gratulacje  :D ja dla nich nie mam cierpliwości. Ale fajnie że cały proces powstawania gołąbków wkleiłeś może się kiedyś pokuszę i zadziałam w tej dziedzinie  ;)
" każdy początek jest przyjemny, trzeba więc zatrzymać się na progu..." - Goethe

Offline fioni

  • maniak
  • *****
  • Wiadomości: 733
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 06, 2015, 19:46 »
Ja tam lubię bez sosu. Jak już są ugotowane to je podsmażam na masełku - z kapustki wtedy dopiero sie uwalnia to co najlepsze - mniam
" każdy początek jest przyjemny, trzeba więc zatrzymać się na progu..." - Goethe

kangie

  • Gość
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 06, 2015, 19:48 »
Robie gotowane z gara, pieczone z piekarnika. Czesto bez sosu, polane Maggi. Ale dobrze umiec zrobic sos pomidorowy. Lubie tez grzybowy - ten umiem zrobic.

Offline wojtek41

  • maniak
  • *******
  • Wiadomości: 5936
Odp: "Jesteś tym co jesz" – czyli o jedzonku i gotowaniu
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 06, 2015, 19:50 »
Mozesz dodac sos bolonski. Zreszta ja jestem uzalezniony od sosow...Uwielbiam  :D
Systemdek III + Stax UA 9 +  AN M2 RIAA + linia 6 x ecc 83 Philips Miniwatt + Mizushima SE + Tannoy Cheviot.