Jazz, tylko jazz

Zaczęty przez gratefullde, Maj 28, 2014, 22:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

sheykk

Ja mam tę płytę ale to wydanie bardzo kolekcjonerskie.

wiki

A!
Cztery płyty takie same, każda w innym kolorze.... 😉
Kolumny JBL, transport, przetwornik, TVC, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC sx3, Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz

Pboczek

Fajne, fajniutkie te wydania
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805+ PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

wiki

Cytat: Pboczek w Luty 02, 2024, 18:51Fajne, fajniutkie te wydania
Czy to nie jest właśnie wyciąganie kasy z melomana?

sheykk

Oczywiście że jest .To co najważniejsze z tych koncertów jest na podstawowej płycie i na Walz for Debby.Ale dodatki i zdjęcia nie publikowane otworzą kieszenie maniaków.(TAKICH JAK JA ).

sheykk

Wiki to jest dopiero dobrze nagrana i zrealizowana płyta.A saksofon Bena jest w pokoju.Na sesji jest zdecydowanie najstarszy i pokazuje młodym kotom (za moment tłustym i wypasionym )że nie został w tyle i ciągle ma coś do powiedzenia. Jaki tu gra skład.

wiki

Cytat: sheykk w Luty 02, 2024, 19:04Ale dodatki i zdjęcia nie publikowane otworzą kieszenie maniaków.(TAKICH JAK JA ).
I taki wpis, niestety, Cię usprawiedliwia... 😀😀😀😀😀

wiki

No Sheykk, jak mi pokazałeś Webstera to aż ciarki mi po plecach przeszły....
Uwielbiam jego granie, choć płyt mam jak kot napłakał.... ☹️

GB

Cytat: sheykk w Luty 02, 2024, 19:22Wiki to jest dopiero dobrze nagrana i zrealizowana płyta.A saksofon Bena jest w pokoju.Na sesji jest zdecydowanie najstarszy i pokazuje młodym kotom (za moment tłustym i wypasionym )że nie został w tyle i ciągle ma coś do powiedzenia. Jaki tu gra skład.
Będę explorował.

GB

Hejo,

Tu info na temat tego wydania. Ja mam to już bardzo dawno. Jakieś 5lat będzie.

sheykk

Amerykańskie wydanie i kilka lat temu się pojawiło to pewnie tylko przez discogs albo inny second hand.A jak ocenisz jakość nagrań?

GB

Cytat: sheykk w Luty 02, 2024, 19:53Amerykańskie wydanie i kilka lat temu się pojawiło to pewnie tylko przez discogs albo inny second hand.A jak ocenisz jakość nagrań?
Jakoś nagrań bardzo dobra. Nie, ja to kupiłem w jakimś polskim sklepie muzycznym. Już nie pamiętam jakim.

Nosiłem się wtedy z tym zamiarem długo bo to trochę kosztowało na ten czas: coś koło 250pln. Suma sumarum była jakaś promocja i się zdecydowałem.

GB

A teraz Wojtek Mazolewski Quintet - muzyka miła, spokojna, melodyjna i nastrojowa.

Muzycy: Wojtek Mazolewski, kontrabas; Oskar Török, trąbka; Marek Pospieszalski, saksofon; Joanna Duda, fortepian; Qba Janicki, Michał Bryndal, perkusja; gościnnie Sara Brylewska, śpiew (Paris).

GB

Znowu specjalistyczny sprzęt potrzebny do odtworzenia jednej strony tego winyla.

sheykk

Znalazłem na discogs ceny od 40-90 dol.może znajdę gdzieś u nas a jak nie to też ok.

Azur

Tu staruszki też dają radę... Razem mają pewnie koło 250 lat, a energia jest. Wolę starsze płyty Pana Yamamoto, tu jakby jest troszkę wtórnie i z mniejszym polotem ale na taki koncert chętnie bym się wybrał

wiki

Miało być jazzowo... to proszę...
Ben Webster od sheykka... 😀😀😀

dyletant

Dobre do wina wieczorową porą🙂

wiki

Ja tam wisky sączę.... 😀

sheykk

Cytat: Azur w Luty 02, 2024, 20:41Pana Yamamoto,
Bardzo lubię i świetnie był nagrywany przez" ślepe myszy". 

wiki

Ciężko kupić płyty od tych ślepych myszy.
Kiedyś bardzo się zaszukiwalem i odpuściłem.
O CD piszę.

Azur

Tu troszkę gorsza realizacja, to słychać, zwłaszcza jak wcześniej puściłem Midnight Sugar (tłoczone przez IMPEX), czy Autumn in Seatle ( z SACD, nie mam winyla).  Pomimo to słucha się przyjemnie

sheykk

Kupić można nawet z Japonii tylko wiadomo chodzi o to za ile.

sheykk

Wiki sprawdziłem na jpc.de CD Yamamoto od 20 do 40 euro przesyłka do Polski 4,5 euro w 3 dni powinny być u Ciebie.

Azur

Dawniej bywały dostępne (nawet u Elema), i ceny były jakoś bardziej strawne. Teraz to kompletne szaleństwo. Kilka  kupiłem przez znajomego na japońskim amazonie, po 10-15 dolarów Zerknij tam Wiki, może coś znajdziesz