ANALOGOWO > gramofony i napędy

Mój GRAMOFON

(1/208) > >>

TomFon2017:
Gramofon - pomysł chodził za mną od ładnych paru lat, a od ponad roku trwa poród.
Moment w którym postanowiłem zaprezentować tenże wytwór to wizyta u pana Pawła Zontka i chwila spędzona na prezentacji jego (teraz mogę to powiedzieć) PONADKONCERTOWEGO gramofonu. By opisać to co słyszałem trzeba wybrać się na dobry koncert lub umówić z panem Pawłem. Od ponad 30 lat zajmuję się realizacją dźwięku więc, proszę mi wierzyć, nie koloryzuję. Ale, ale do rzeczy - po wyjściu od pana Pawła trzymałem w ręku jego sterownik, po instalacji którego powstałem z kolan - ZEROOooo pływania. Nareszcie słucham nie klęczę. Teraz mój półprodukt trzeba dokończyć na poważnie - TALERZ , RAMIĘ oraz WKŁADKA - to czego mu brakuje. Obecnie dawcą tych trzech elementów jest Fonomaster. Moja konstrukcja wraz ze sterownikiem pana Pawła Zontka gra poprawnie i daje nadzieję, ze przy długim ramieniu oraz ciężkim talerzu bez podtalerzyka i z już naprawdę dobrą wkładką zagra przyzwoicie. Ale i tak by posłuchać najwyższej półki raz na jakiś czas z chęcią wpadnę do pana Pawła Zontka.
Pozdrawiam AudioManiaków
TomFon

paul_67:
Gratuluję! Jedź dalej z tym projektem wymieniając to co planujesz.Zapowiada się na fajny gramofon.Podoba mi się.

rudy-102:
Bardzo ładnie. Gratuluję.
Czy wyświetlacz w sterowniku podaje aktualną odczytaną prędkość, czy wartość zadaną?

gratefullde:
Wkładka to jakże ceniona MF ?

frywolny trucht:
O urweczka. Super!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej