Pylony Diamond 28

Zaczęty przez kawosz, Maj 05, 2016, 00:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

kawosz

Znalazłem właśnie na FB zdjęcie moich kolumn przed wystawą . Skomplikowane jakoś specjalnie to one nie są  :)
W moim przypadku jednak stosunek jakości do ceny ma się genialnie  ;D Żona je wylosowała na premierze w Q21 . ;D . Sam pewnie bym ich nie kupił  ;) . Ale uważam że jak na swoją cenę to bardzo dobre paczki .
Właśnie się doczytałem że wystawiają się w Monachium od jutra

vasa

Cytat: kawosz w Maj 05, 2016, 00:05Żona je wylosowała na premierze
Fajna taka żona :)
A kupiła kupon w totka ?
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

kawosz

Sfarciła  ;D . Już raz usłyszałem że to jej kolumny i żebym nie podskakiwał  ;D  :o
W totka nie gra ale na premiery mogę ją zabierać  :o

jamówię

O kolumnach Pylon słyszałem tylko dobre opinie,fajnie że polska firma tak pięknie się rozwija,bo jak czytam opinie o Harpii,to włos na plecach się jeży :o

frywolny trucht

Mnie jet bliska droga rozwoju tej firmy. Tak ja bym robił. Sukcesywnie, od budżetowych i powoli coraz wyżej. A nie parę sklejek, przypadkowe głośniki i już hajend za pierdylion. Bo wielka srebrna tabliczka: ręczna robota. Słuchałem różnych Pylonów i z ambitną ( cenowo) elektroniką  grały jak o wiele droższe kolumny. Czyli warto posłuchać, bo może nie trzeba przepłacać za kolumny.
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

MAC

Cytat: frywolny trucht w Maj 05, 2016, 08:32A nie parę sklejek, przypadkowe głośniki i już

Odwal się od herbatników  ;D

jamówię

Cytat: masza w Maj 05, 2016, 08:40
Cytat: frywolny trucht w Maj 05, 2016, 08:32A nie parę sklejek, przypadkowe głośniki i już

Odwal się od herbatników  ;D

:)) :)) :))

frywolny trucht

Przepraszam. Już nie będę  ;D
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

vasa

Cytat: frywolny trucht w Maj 05, 2016, 08:44Przepraszam. Już nie będę 
Ja bym tak bezkrytycznie nie wierzył Prezesowi.
Frywolny jest jak kot co nie jadł  ;) :) :D ;D
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

MAC

Jest jak kot czyli łże jak pies?  :D

Marbo5

Niby wątek Diamond 28 ale oto są nowe Emerald 25
https://www.q21.pl/pylon-audio-emerald-25.html
tylko nie wiem czy z ceną trochę jednak nie przesadzili ???
Pro-Ject RPM 1 Carbon + Ortofon 2M Bronze + Haiku SOL MM; Musical Fidelity M3scd; Haiku SELENE EL34 Custom; Pylon Emerald HF; Mogami NIII, Yarbo 1100+Oyaide, Supra LoRad 2,5 CS-EU, Tomanek TAP8+, ROGOZ AUDIO 4RP2/BBS

Jakub

Za tyle to kupisz Tannoye xt8f

Marbo5

Cytat: Jakub w Luty 26, 2018, 13:33Za tyle to kupisz Tannoye xt8f
dlatego obstawiałem że cena nie przekroczy psychologicznej bariery 10 tyś. ale kto wie, może wersja HighFidelity szła jak świeże bułeczki i nie ma się co rozdrabniać :)

Pro-Ject RPM 1 Carbon + Ortofon 2M Bronze + Haiku SOL MM; Musical Fidelity M3scd; Haiku SELENE EL34 Custom; Pylon Emerald HF; Mogami NIII, Yarbo 1100+Oyaide, Supra LoRad 2,5 CS-EU, Tomanek TAP8+, ROGOZ AUDIO 4RP2/BBS

cdt

Pylony to fajne granie . Czy gorsze czy lepsze od budrzetowych Tannoy to trzeba było by porównać . U mnie diamondy zagrały o 2 klasy lepiej od B&W 684 które miałem wcześniej .
Jednak po posłuchaniu głośników na papierze w skrzyni o odpowiednim litrażu  nie zastanawiałem się nawet minuty i diamondy poszły do nowego właściciela . Cza słuchać bo tak to tylko wróżenie .
Nowe flagowce maja mniejszą skutecznść od diamondów

marekw 76

A mi się te kolumny nie spodobały wcale (nie bijcie!)
Słuchałem ich podpiętych do hybrydy Vincent i w rocku młóciły, owszem ale scena to mi kompletnie nie odpowiadała...
Zwyczajnie dźwięki dochodziły z lewej i prawej strony, bardziej spodobały mi się już Hyperiony od AA.
stereo: Luxman M7i + Luxman C7i, Pioneer PL50 ll + (aktualnie) AT-OC9ML/ll  + Dual 1229 + Shure m91+NUDAmini (MM/MC)
Lector CDP 7tl; Denon 3910; Teac V 5000; YB Audio Supreme.
K.D: Integra DRX5.4; Tonsil Siesta 9.0; Klipsch RP 1000sw

cdt

A za co mamy bić  ;D . Może z tym vincentem była kupa  :)  . No i to nie są kolumny dla audiofila . Sceny nie stwierdzono  ;D

marekw 76

No może z tym Vincentem tak było jak piszesz ale warunki były dla wszystkich takie same :D
Ale z tą sceną to naprawdę... jedyne kolumny które tak zagrały :)
stereo: Luxman M7i + Luxman C7i, Pioneer PL50 ll + (aktualnie) AT-OC9ML/ll  + Dual 1229 + Shure m91+NUDAmini (MM/MC)
Lector CDP 7tl; Denon 3910; Teac V 5000; YB Audio Supreme.
K.D: Integra DRX5.4; Tonsil Siesta 9.0; Klipsch RP 1000sw

moon

Cytat: cdt w Luty 26, 2018, 16:10Sceny nie stwierdzono 

bo sceny to sie na koncercie szuka, a nie w sklepie;)
Pioneer PL-50L II + Ortofon 2M Bronze + LAR LPS-1+ Cayin MT-35S + Canto Grand

Lutek

Cytat: Marbo5 w Luty 26, 2018, 13:36latego obstawiałem że cena nie przekroczy psychologicznej bariery 10 tyś. ale kto wie, może wersja HighFidelity szła jak świeże bułeczki i nie ma się co rozdrabniać

Szkoda, ze nie zgadalismy sie wczesniej, ze czegos szukasz do 10 kzl... Moze wowczas wpadlbys do mnie posluchac klasycznych Tanno-i - model SRM 12X (kolegi, ktory chce sprzedac, a ktore obecnie stoja u mnie)..., no i przy okazji moich.

Marbo5

swoje kupiłem w czerwcu ubiegłego roku. A teraz się zastanawiałem na ile Pylon wyceni Emerald 25.
Z wersji HF jestem zadowolony, nie szukam nic innego. Z opinią o braku sceny absolutnie się nie zgadzam, to nie wina kolumn.

Therion

Cytat: marekw 76 w Luty 26, 2018, 16:04A mi się te kolumny nie spodobały wcale (nie bijcie!)
Słuchałem ich podpiętych do hybrydy Vincent i w rocku młóciły, owszem ale scena to mi kompletnie nie odpowiadała...
Zwyczajnie dźwięki dochodziły z lewej i prawej strony, bardziej spodobały mi się już Hyperiony od AA.

Słuchałem tych kolumn 2 dni temu. I byłem w szoku. Dźwięk kompletnie niepoprawny, łobuzerski, imprezowy (Vka) ale mi się nawet spodobało. Takie Hyperiony z dwoma subwooferami.

Scena była i to ogromna, imponująca. Muszę jeszcze raz się wybrać posłuchać.

Ktoś z nimi żyje nadal?
Phast PP6L6, CA Evo 150 SE, Transrotor Max,  Gold Note PH-10, Ortofon T-30, MC Rohmann, AT OC9/II, Denon DL 103R, Audiolab 8200CDQ, AA Hyperion III LUX,  Kenwood KX-7030, Sennheiser HD-600 i HD-660S. Wcześniej: m.in. SE2A3, SE6V6, PP 6V6, PP EL34, PP KT88, Ad Fontes + Goldring 2100, Grado GS1000e, AKG K702, Beyerdynamic DT990, itp.
https://www.cppro.pl/

Therion

Dobra, nie było tematu. 

Wypożyczyłem je do domu. 

Hyperiony je rozjechały. 

Jestem nadal w kropce, chyba zostanę z Hypkami na ever, bo okazuje się, że są to bardzo dobre kolumny. 
Phast PP6L6, CA Evo 150 SE, Transrotor Max,  Gold Note PH-10, Ortofon T-30, MC Rohmann, AT OC9/II, Denon DL 103R, Audiolab 8200CDQ, AA Hyperion III LUX,  Kenwood KX-7030, Sennheiser HD-600 i HD-660S. Wcześniej: m.in. SE2A3, SE6V6, PP 6V6, PP EL34, PP KT88, Ad Fontes + Goldring 2100, Grado GS1000e, AKG K702, Beyerdynamic DT990, itp.

cortes

Jako, że cyganka zawsze swoje dzieci chwali jak celujesz w Made in Poland posłuchaj może czegoś ze stajni S16 Hz...

Therion

Nie celuję w PL, trochę tak samo wyszło. W przypadku AA poznałem Michała i spodobało mi się, że wypożyczył mi dwie pary kolumn, dzięki czemu miałem możliwość długodystansowego zapoznania się z nimi. Jedna z tych par urzekła mnie i tak zostało do dziś. Czyli 17 lat !!! 😳

cortes

Tylko miej na uwadze, że często lepsze jest wrogiem dobrego. Moim skromnym zdaniem jak już zmieniać to pasuje coś grubiej (lepiej) dźwiękowo aby nie kręcić się wokoło lub robić skok w bok.