Tannoy

Zaczęty przez MAC, Maj 21, 2016, 09:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

wiki

I jeszcze dwie piękne sztuki po nowemu...🙂
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy
Kable - własna produkcja. Miedź OCC, bawełna.

sheykk

WIKTOR niech twoje wielbłądy zawsze znajdą drogę do wodopoju a kury znoszą 4 jajka dziennie .DZIĘKUJĘ BARDZO. piweczko

Piterski

Jeśli dobrze rozpoznaje te zielone to one nie są złe i nawet bym nimi zastąpił te pozostałe białe.
Rozumiem, że ta zwrotnica musi trafić do skrzynki, bo w innym wypadku pomyślał bym o cewkach bezrdzeniowych.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

wiki

Zamysł był taki aby odnowić zwrotnice w ramach rozsądnych wydatków.
Te Tannoy grają w systemie dodatkowym, nie głównym.
Pewnie gdyby było inaczej wtedy sheyyk może by poszalał z częściami.
Choć ja, zamiast wydawać kasę na hiendowe elementy wydałbym zakup modelu lepszego w hierarchii Tannoy...
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy

Piterski

Oczywiście, uważam że to jest lepszy kierunek. Jeśli Ci się finansowo spina i jest popyt na to co posiadasz i chciałbyś sprzedać. Metoda lepsza bo nie w tak zwane "ciemno" ale wymiana kondensatorów przeważnie zawsze daje pozytywny efekt.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

sheykk

Zwrotnice zamontowałem i po trzech dniach wygrzewania z  telewizorem puściłem muzykę i jestem bardzo zadowolony.
Wszystko lepiej i warto było,łączny koszt nowych zwrotnic to 2kpln (ściągnięcie podstawowca z GB oraz podmiana części).WIKI jeszcze raz dziękuję.Jak znajdę trochę czasu i siły to podepnę w systemie głównym ale to trzeba je targać na pięterko.

wiki

Proszę...🙂
Sheykk, zawsze do usług...🙂

Tylko żeby chęci były i czas.

A kurat u Ciebie to była prosta robótka, bez myślenia, sama przyjemność...

spookyghost

Cytat: sheykk w Marzec 27, 2026, 18:08Zwrotnice zamontowałem i po trzech dniach wygrzewania z  telewizorem puściłem muzykę i jestem bardzo zadowolony.
Wszystko lepiej i warto było,łączny koszt nowych zwrotnic to 2kpln (ściągnięcie podstawowca z GB oraz podmiana części).WIKI jeszcze raz dziękuję.Jak znajdę trochę czasu i siły to podepnę w systemie głównym ale to trzeba je targać na pięterko.
Jak na pięterko to fajnie, na pięterku jest zawsze fajnie. 😅😜

Miło, też bym coś porobił. Może jeszcze rok i jakoś czas ogarnę. 
Quadral Titan MK III; klon Dartzeel NHB-108 (modyfikowany); Luxman DA-250; Sony CDP 557 ESD