Klub dobrej książki, nie tylko muzycznej.

Zaczęty przez gratefullde, Lipiec 07, 2014, 06:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

EmilioE

Są to bardzo klasyczne pozycje. Tym bardziej aktualne, że otaczająca nas rzeczywistość zaczyna powoli zmierzać w kierunku świata wyobrażonego w tych książkach.
ART Loudspeakers Deco 8 + Audion Sterling KT77, Braun L1030 / Triangle Australe 260 + Bladelius Brage, Pioneer N-70AE, Moon 260Dt, Denafrips Pontus II, HiFiMAN HE-500

Piterski

Dlatego to młodzi ludzie powinni to czytać bo się dają wciągać w ten wir i sami do tego prą.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

wiki

Cytat: Piterski w Wrzesień 03, 2024, 08:31Czytałem "Rok 1984" i powiem szczerze, że nie mam ochoty sięgać po kolejną taką wizję rzeczywistości.
Tu nie chodzi o taką rzeczywistość.
Tu chodzi o kunszt pisarza i jego wymyśliwywanie innej rzeczywistości...
I wieszczenie do czego to może doprowadzić......
Kolumny JBL, transport, przetwornik, końcówka mocy (pro audio).
Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz - działka

Piterski

Widzisz i tu mamy inne wrażenie, bo jak widzę zupełnie inaczej obaj odebraliśmy tę książkę.
Ja mam wrażenie poczułem jej mroczną wizję, a fantastyczne światy wolę z powieści Tolkena. Łatwiej mi zachować do nich dystans nie wejść w nią tak "emocjonalnie".
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.