Klub dobrej książki, nie tylko muzycznej.

Zaczęty przez gratefullde, Lipiec 07, 2014, 06:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

EmilioE

Są to bardzo klasyczne pozycje. Tym bardziej aktualne, że otaczająca nas rzeczywistość zaczyna powoli zmierzać w kierunku świata wyobrażonego w tych książkach.
Audion Sterling KT77, Haiku Sensei 211, Bladelius Brage / ZAP Textreme Reference Monitor, Cabasse Clipper 312 / Pioneer N-70AE / Moon 260Dt / Denafrips Pontus II

Piterski

Dlatego to młodzi ludzie powinni to czytać bo się dają wciągać w ten wir i sami do tego prą.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

wiki

Cytat: Piterski w Wrzesień 03, 2024, 08:31Czytałem "Rok 1984" i powiem szczerze, że nie mam ochoty sięgać po kolejną taką wizję rzeczywistości.
Tu nie chodzi o taką rzeczywistość.
Tu chodzi o kunszt pisarza i jego wymyśliwywanie innej rzeczywistości...
I wieszczenie do czego to może doprowadzić......
Kolumny JBL, transport, przetwornik, TVC, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC sx3, Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz

Piterski

Widzisz i tu mamy inne wrażenie, bo jak widzę zupełnie inaczej obaj odebraliśmy tę książkę.
Ja mam wrażenie poczułem jej mroczną wizję, a fantastyczne światy wolę z powieści Tolkena. Łatwiej mi zachować do nich dystans nie wejść w nią tak "emocjonalnie".
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

wiki

Ale jakby ktoś chciał pogodzić te kwestie kablarsko wkładkowe ...

Polecam powieść...
Napisał ją Mika Waltari
,,Egipcjanin Sinuhe"
Ja mam w dwóch tomach...
Właśnie czytam drugi...

Tam, w tej książce, wiele kwestii, być albo nie być, jest opisanych...

Polecam bardzo tym co to jeszcze nie przeczytali...!

wiki

No i przyszedł czas...
Kolejna saga...
Powtórzeń...

Marek Hłasko na tapecie...
Zacząłem od tomu pierwszego...
Opowiadania
Pierwsze to Baza Sokołowska
Po przeczytaniu mózg paruje, oj paruje...

Polecam!

Pboczek

Mam nadzieję że dobrze będzie się czytać, bo temat jest obowiązkowy. Opracowanie naukowe, 862 str., w tym prawie 100 str. przypisów, bibliografii. Jeszcze pachnie drukarnią.
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805+ PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

EmilioE

Wdaje się być bardzo ciekawe! Prawdziwe historie, a mity i polityka historyczne to dwa różne światy.
Audion Sterling KT77, Haiku Sensei 211, Bladelius Brage / ZAP Textreme Reference Monitor, Cabasse Clipper 312 / Pioneer N-70AE / Moon 260Dt / Denafrips Pontus II

vasa

Cytat: Pboczek w Maj 09, 2025, 15:12temat jest obowiązkowy
Rany kota. Jak ja nie lubię czytać lektur obowiązkowych :(
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

Pboczek

Obowiązek, czy nie, książka jest dobrze napisana i pozwala się czytać bez progów zwalniających. 
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805+ PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite