Menu główne

Dobry film

Zaczęty przez frywolny trucht, Lipiec 07, 2014, 10:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

wiki

Dziś mam zamiar obejrzeć 7 i 8
Mam nadzieję, że się polepszy.....
Kolumny JBL, transport, przetwornik, końcówka mocy (pro audio).
Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz - działka

wiki

Metallica
Ride The Lightning

I tyłeczek.... 😋

Też niebieski....

No i po staremu.... side one, side two....

wiki

8-ka
The Call Of Ktulu

Instrumental......

wiki

Wracając do filmu Niebieskooki Samuraj

Takie skojarzenia.....

Główny bohater to Azumi.
A jego pomagier to Kung Fu Panda.

Mimo, że lubię tematy sanurajskie to jednak chciałbym coś nowego, świeżego....

PatiJ

Ostatnio nie wiedziałem co obejrzeć na platformach filmowych... Tak przez przypadek włączyłem serial na Amazonie "Goliath". Musze przyznać, że wciągnął mnie. Ma klimat i jakiś styl, taki trochę z poprzednich lat, a sezon nr 3 jest pokręcony i to nieźle. 

Zachęcam.
Technics SL-1200G+KAB+JELCO HS25BR+HANA ML+RCM SENSOR 2MkII, Lector CD707+PSU7, Aqua Acoustic Quality LA Scala mkII Optologic+Ideon 3R Master Time+Lumin U2 mini+Farad, LUXMAN L590AXII, QLN Prestige Three+GaiaII, kable mix: PAD, AZ, Tiglon, Harmonix, Dyrholm Audio, Furutech, Oyaide, listwa Lector Edison230, antywibracja i ground Tiglon, stolik Rogoz

kefas

,,Fauda'' na Netflix Moją żonę tak wkręcił, że po nocach oglądała, mnie nie ale może się nie przyłożyłem.

wiki

Magia kina

Tak mogę określić właśnie obejrzany film....
Krótki nie jest bo to trochę więcej niż 3 godziny.

Ale każda minuta, każda scena w tym filmie to arcydzieło.
Plastyka, aktorstwo, dzieci, scenariusz, treści.....
I dużo więcej można by wymieniać.....!

Bardzo, bardzo dobry film.....

Kto reżyserował?
Ingmar Bergman

Kto nadzorował zdjęcia?
Sven Nykvist

Oglądałem i przysłowiowo "otwierałem paszczę" z wrażenia....

Polecam gorąco zwolennikom dobrego kina.... 😀

A! Bym zapomniał!
Tytuł:
Fanny i Alexander

wiki

I tytułowe dzieci.....

PatiJ

A oryginalna wersja trwa ponad 5h :-)
Technics SL-1200G+KAB+JELCO HS25BR+HANA ML+RCM SENSOR 2MkII, Lector CD707+PSU7, Aqua Acoustic Quality LA Scala mkII Optologic+Ideon 3R Master Time+Lumin U2 mini+Farad, LUXMAN L590AXII, QLN Prestige Three+GaiaII, kable mix: PAD, AZ, Tiglon, Harmonix, Dyrholm Audio, Furutech, Oyaide, listwa Lector Edison230, antywibracja i ground Tiglon, stolik Rogoz

jjacek

:) :) No nie wiem  , no nie wiem  ... Ciekawostka - 2 odcinek 19 KWIETNI 2024 !!!

frywolny trucht

Powiem więcej. Szkoda czasu.
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

miniabyr

Cytat: frywolny trucht w Grudzień 25, 2023, 14:13Powiem więcej. Szkoda czasu.
Mam takie samo zdanie jak ty Arku. 
A co do Funny i Aleksander - klasyka ! 
Szkoda życia na chujowy dźwięk !

wiki

Przypadkiem obejrzałem Rebel Moon.
Przeglądałem Netflix i zobaczyłem coś nowego z fantastyki.

No cóż, da się obejrzeć, i nic więcej.
Ani dobre, ani słabe, takie sobie.
Obejrzeć i zapomnieć.

rudy-102

Wczoraj obejrzałem. Polecam. 

vasa

Zaintrygowany licznymi opiniami i doniesieniami nt serialu "1470" odważyłem się i ja.
Wytrzymałem 2.5 odcinka.
Jednak poziom żenady jest dla mnie nieakceptowalny 🤮
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

rudy-102

frywolny trucht

Jak chcecie fajny odmóżdżacz akcji to Reacher na Prime Video. Wszedł drugi sezon. Albo miesiąc za darmo, albo 11 zł/mc, albo 50 zł za rok. Pewna podpucha polega na tym, że za niektóre filmy trzeba i tak zapłacić. Np za Duchy w Wenecji 15 zł wypożyczenie.
Co ciekawe, na tego Reachera żona się uparła.

ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75

Piterski

Jak czytała książki to się nie dziwię, że się uparła. Pierwszy sezon dość ściśle starał się oddać książkowy charakter narracji, w drugim jest to bardziej filmowo. Na Prime Video jest też przyjemy szpiegowski film na podstawie powieści Toma Clancy, "Jack Ryan".
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

Pboczek

Obejrzałem 1670 bez zażenowania, przyjąłem jego konwencję i bawiłem się dobrze. Nic mi nie przeszkadzało, bo tu nie chodzi o szczegóły, lecz o teksty, sytuacje, dystans do polskości, rodowód naszych przywar.  
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805IA + Lehmann Decade + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

dyletant

Na HBOM.. intrygujące love story Where crawdads sing

miniabyr

Cytat: vasa w Grudzień 26, 2023, 12:31Zaintrygowany licznymi opiniami i doniesieniami nt serialu "1470" odważyłem się i ja.
Wytrzymałem 2.5 odcinka.
Jednak poziom żenady jest dla mnie nieakceptowalny 🤮
Miałem to samo. Ale wytrzymałem tylko 2 odcinki. Sorry nie mój humor. 

frywolny trucht

Cytat: Piterski w Grudzień 26, 2023, 15:15Jak czytała książki to się nie dziwię, że się uparła. Pierwszy sezon dość ściśle starał się oddać książkowy charakter narracji, w drugim jest to bardziej filmowo. Na Prime Video jest też przyjemy szpiegowski film na podstawie powieści Toma Clancy, "Jack Ryan".

No dać takiej Kindle. Rzeczywiście czytała.

Piterski

Cytat: frywolny trucht w Grudzień 26, 2023, 19:37
Cytat: Piterski w Grudzień 26, 2023, 15:15Jak czytała książki to się nie dziwię, że się uparła. Pierwszy sezon dość ściśle starał się oddać książkowy charakter narracji, w drugim jest to bardziej filmowo. Na Prime Video jest też przyjemy szpiegowski film na podstawie powieści Toma Clancy, "Jack Ryan".

No dać takiej Kindle. Rzeczywiście czytała.
:-D    to ma podwójną zabawę.

Ja tak sięgnąłem po cykl "Kulawe Konie" i moim zdaniem warto je obejrzeć dla kreacji głównego bohatera przez Gary'ego Oldmana. Podobnie jest z Reacherem. 
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

vasa

Cytat: miniabyr w Grudzień 26, 2023, 19:24Miałem to samo. Ale wytrzymałem tylko 2 odcinki. Sorry nie mój humor.

A potem potomki zadały mi pytanie - określ poprzez porównanie swój poziom zażenowania podczas oglądania tego filmu.
No i zbaraniałem 😳
Ale chyba najbliższy jest ten moment kiedy Duda wygłasza przemówienie po angielsku na forum UE 🤔

A jak określiłbyś Twój poziom żenady?
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

miniabyr

Nie miałem przyjemności kontaktu z Dudą, ale film 1670 powodował u mnie chęć przewijania dalej. 
Niestety mój próg humoru jest chyba w innym miejscu niż ogółu . Najlepszy przykład to brak rechotu z mojej strony na słynnym polskim filmie Killer. Nie zaśmiałem się ani razu. Chyba pójdę do lekarza z tego powodu. Czuję się jakiś inny i winny. -)