Menu główne

Dobry film

Zaczęty przez frywolny trucht, Lipiec 07, 2014, 10:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pboczek

Topa zagrał tak dobrze że może pomylić się z Dudą ale pamiętajmy, nasz prezydent występuje w rzeczywistości niefilmowej.

Świetna rola Bartłomieja, nieprzemakalnego w głupocie, przekonanego o swojej wyjątkowości szlachciury, sądzącego takie mądrości, że nie da się nie rechotać. To znaczy, da się ale czemu się nie pośmiać. 
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805+ PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

wiki

Tez spróbowałem 1670.
Żona miała polecony od kogoś.

No cóż żenada...
I nie chodzi wcale o humor bo coś niecoś fajnego w tekstach jest.
Natomiast gra aktorska, żenada.... Reżyser to może już nie robić więcej filmów bo szkoda jego czasu.

Ja nie wytrzymałem 1-go odcinka.
Kolumny JBL, transport, przetwornik, TVC, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC sx3, Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz

miniabyr

Tołpa zacny aktor. Dla mnie ta produkcja składa się z samych gagów. Jeden się kończy a następny zaczyna  To męczące i trudne chyba do zrealizowania. Oczywiście to moje odczucie. Wiem ,że wielu moich znajomych bardzo pochlebnie wypowiadało się o tej produkcji. Mi nie podeszła. 
Szkoda życia na chujowy dźwięk !

kefas

A ja dziś polecany przez Panią Grażynę Torbicką ,,Maestro'' na Netflixie chcę oglądnąć, może ktoś już widział?

frywolny trucht

Dziś okazało się, że jestem drętwy, ograniczony, nie nadążam. 1670 ma na filmwebie mega oceny, a ja siedzę zażenowany. Mam wrażenie, że miał być Monty Python, a jakoś bliżej temu do Korony Królów. Wg mnie.
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

miniabyr

Cytat: kefas w Grudzień 27, 2023, 18:20A ja dziś polecany przez Panią Grażynę Torbicką ,,Maestro'' na Netflixie chcę oglądnąć, może ktoś już widział?
Obejrzałem. Polecam. Inne kino. I doskonała rola główna. 

spookyghost

Właśnie kończę. Według mnie bardzo dobre kino. :)
Quadral Titan MK III; klon Dartzeel NHB-108 (modyfikowany); Luxman DA-250; Sony CDP 557 ESD

jjacek

No nie moge znalezc nic ciekawego... to jakis koszmar. :)  W formie zartu pokazuje kadr z filmu (nie podaje nawet tytulu ), gdzie  Sylvester Stallone naprawia ..czy tez poprawia parametry pracy prozniowej  lampy  mocy...

wiki

Cytat: miniabyr w Grudzień 27, 2023, 18:44
Cytat: kefas w Grudzień 27, 2023, 18:20A ja dziś polecany przez Panią Grażynę Torbicką ,,Maestro'' na Netflixie chcę oglądnąć, może ktoś już widział?
Obejrzałem. Polecam. Inne kino. I doskonała rola główna.
Rola główna, owszem bardzo dobra.... 😀
Reszta też niezła.
Coś brakuje mi w tym filmie, tak do połowy, potem się rozkręca.
Bynajmniej polecam, bardzo fajne kino, o które dziś coraz trudniej.

PS. Chyba będę się powtarzał, jak zawsze.... reżyser. To jest lek na bardzo dobry film.

miniabyr

A może my oczekujemy czegoś niezwykłego, nadnaturalnego i "zwykła " historia nas już nie kręci ? Taka podobna historia która wydążyła się na festiwalu Eurowizja dobrych lat kilka . Pamiętacie Portugalczyka Salvadora Sobral, który wygrał tamtą edycje festiwalu? Zaśpiewał piękną , akustyczną piosenkę, bez fajerwerków, baletu i fajerwerków z dupy? Wielu było zaskoczonych , ja również ,ale pozytywnie. 
Wracając do filmu, to zobaczyłem człowieka w  owładniętego muzyką w wersji totalnej. Bardzo mi podobało się przedstawienie wątku osobistego, tego spod pierzyny. On był dodany do życia Bernsteina i tylko dodawał koloru.
Jak dla mnie jeden z lepszych filmów, które ostatnio na Netflix oglądałem.

spookyghost

Obejrzałem ostatnio Rebel Moon...

Szczerze gorszej szmiry już dawno nie widziałem ... Po pierwszych 5 minutach wiadomo dokładnie jak będzie toczyć się akcja filmu. .

Spore oczekiwania i jeszcze większy zawód ..., ale teraz nie o tym bo to chyba miał być "dobry film".  :)

Przed chwilą skończyłem oglądać film o Panu Otto. Bardzo dobrze się to oglądało. Całkiem zgrabnie zrobione kino, ale bez fajerwerków.  ;)
Quadral Titan MK III; klon Dartzeel NHB-108 (modyfikowany); Luxman DA-250; Sony CDP 557 ESD

jjacek

Otto.....w kawiarence zajada semlor - szwedzkie ciastka  :)
Tak  to dobre kino , wzruszajaca historia . Zastanawi mnie dlaczego amerykanie robia filmy juz raz nakrecone ? Osadzaja je we wlasnych realiach ..hmmm nie wiem .  Dla porownania mozna ogladnac  film : https://www.netflix.com/search?q=en%20man%20som%20heter%20ove%27&jbv=80102116 . (Mezczyzna o imieniu Ove) jest na Netflixie. Film ten nakrecono na podstawie ksiazki Fredrika Backmana. https://bonito.pl/produkt/mezczyzna-imieniem-ove[/u][/font][/size]

https://www.youtube.com/watch?v=5G3RKFeYUqU&t=13s

spookyghost

Cytat: jjacek w Styczeń 06, 2024, 11:21Otto.....w kawiarence zajada semlor - szwedzkie ciastka  :)
Tak  to dobre kino , wzruszajaca historia . Zastanawi mnie dlaczego amerykanie robia filmy juz raz nakrecone ? Osadzaja je we wlasnych realiach ..hmmm nie wiem .  Dla porownania mozna ogladnac  film : https://www.netflix.com/search?q=en%20man%20som%20heter%20ove%27&jbv=80102116 . (Mezczyzna o imieniu Ove) jest na Netflixie. Film ten nakrecono na podstawie ksiazki Fredrika Backmana. https://bonito.pl/produkt/mezczyzna-imieniem-ove[/u][/font][/size]

https://www.youtube.com/watch?v=5G3RKFeYUqU&t=13s
Niestety już nie ma, ale znajdziemy i porównamy, (kiedyś :P) chociaż pewnie Ove będzie bardziej pasował. :)

Co do Amerykanów kilka pomysłów do głowy mi przyszło, ale wydaje mi się że poprostu mogą to robią ...jak to oni. 

jjacek

Warto nawet z czystej ciekawosci porownac wygladzony hollywoodski swiat Otto Andersona i jego Chevroleta z chropowatym Ove Lindahla i jego Saaba :)Specyficzny skandynawski czarny humor! 
Sorry jesli wprowadzilem w blad o dostepnosci ...bo u mnie nadal jest dostepny na netflix.

tomcio

Ove to jest the best... widziałem ten film kilka lat temu i ten nowy hamerykański to nie to.

jjacek

Tak zjechaliscie Rebel Moon , ze  Zack Snyder ( rezyser filmu) sie zdenerwowal i  stwierdzil  ze film jest superr... tylko go zle zmontowali ... Zapowiedzial swoja , kilkugodzinna , autorska wersje i to dopiero bedzie K...ino :) :) 

jjacek

"Chłopiec pochłania wszechświat "- to  australijski serial oparty na ksiazce Trenta Daltona . Ukazuje lata 80  i dorastanie 2 chopakow z rozbitej rodziny  . Borykaja sie z bieda  , uzaleznieniami doroslych , otaczajacym zlem i brutalnoscia swiata. ...Z zasady nie ogladam seriali ale  ... dalem sie wkrecic  i ...nie zaluje.

wiki

Obejrzałem wczoraj Otto...
Można napisać, że dobry film.

Chyba głównie dzięki roli Toma Hanksa.
Zawsze uważałem go za dobrego aktora, dobrego i nic więcej. W wielu filmach mnie nie przekonał aby dać mu przedrostek "bardzo". Nie podpasował mi nawet w sławetnym Forest Gump.
Tu w Otto to chyba jego rola życia, idealnie się wpasował.

Film daje do myślenia, pamięta się go następnego dnia i mówi się o nim. To dużo znaczy.

Jeszcze rola sąsiadki świetna.
Reszta poprawna.

Bynajmniej, dobry scenariusz, chwyta za serce...
Nawet za to powiększone... 😀

Jak się uda to z chęcią obejrzę Ove.

frywolny trucht

Na ten tytuł ostrzę sobie pazurki:

"Na HBO Max już niebawem wyczekiwana premiera czwartego sezonu kultowego "Detektywa". Tym razem w rolach głównych zobaczymy Jodie Foster i Kali Reis. Detektywki będą prowadzić śledztwo na Alasce. Serial będzie miał sześć odcinków. "Detektyw: Kraina nocy" od 15 stycznia w HBO Max."

ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

vasa

Cytat: frywolny trucht w Styczeń 14, 2024, 14:27Na ten tytuł ostrzę sobie pazurki:
I słusznie bo seria zacna :)
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

dyletant

Oho. Nie widziałem obsada intrygująca. Dodam do playlisty.

Bartolo

Na przeklętej ziemi.... Polecam. Amazon 
www.facebook.com/Z.Tylu.Sklepu
www.facebook.com/TymczasemTytus
www.instagram.com/bartosz.mrozowski

wiki

Cytat: dyletant w Styczeń 19, 2024, 18:58Oho. Nie widziałem obsada intrygująca. Dodam do playlisty.
Cytat: dyletant w Styczeń 19, 2024, 18:58Oho. Nie widziałem obsada intrygująca. Dodam do playlisty.
Ale ta obsada to tylko chyba w tym sezonie.
Tak spojrzałem i tak mi się wydaje. Może się mylę.

A spojrzałem bo w obsadzie Jodie...

vasa

A ja dziś obejrzałem Oppenheimera.
To jest naprawdę kawał dobrego filmu.
I nawet nie o sam projekt Manhattan mi chodzi, ale o scenariusz poprowadzony tak aby pokazać co oznacza spotkanie inteligencji z Sasinem. Efekt jest zawsze taki sam :D
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

Bartolo

Amsterdam. Amazon. Polecam ;)
www.facebook.com/Z.Tylu.Sklepu
www.facebook.com/TymczasemTytus
www.instagram.com/bartosz.mrozowski