Menu główne

Dobry film

Zaczęty przez frywolny trucht, Lipiec 07, 2014, 10:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

wiki

Dziś seans...

Ogląda się...🌕🌖🌗🌑🌓🌒🌕
Kolumny JBL, transport, przetwornik, TVC, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC sx3, Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz

wiki

To był oczywiście
Ostatni Samuraj

Długi i dobry...🙂

Piterski

Ile cali masz tego ekranu?
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

wiki

A nawet nie wiem, nie pamiętam po prostu.
Tak około 70.
Tam na przeciwko są dwa skosy, bo to poddasze.
rzutnik jest zawieszony na jednym skosie, powyżej wysokości mojej głowy. Więc odległość do ekranu nie jest duża aby wydać większy ekran.
Można było kupić rzutnik bliskiego rzutu ale to zbyt zwiększało założony budżet.
Bynajmniej na wieczory super są takie seanse, całkiem inne odczucie niż na telewizorze.
To trochę tak jak słuchanie muzyki z płyty LP.

wiki

Rzutnik chyba nawet nie jest Full HD, tylko HD ready.
A i tak przyjemność z oglądania niesamowita...🙂

A najlepiej się ogląda starocie czarno białe...

Piterski

70" to już sympatyczny rozmiar ekranu.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

tomcio

Cytat: wiki w Listopad 24, 2024, 09:04To był oczywiście
Ostatni Samuraj

Długi i dobry...🙂
Pacz.... ;) A mi do głowy przyszły takie szklane "obrazki" sprzedawane na straganach nad morzem, takie które się obraca i obraz w nich się zmienia :) 

frywolny trucht

Jack Ryan. Nie jest jakiś szczególnie debilny.
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

jjacek

Dziki robot.
Swietna animacja  , wzruszajaca historia ..nie tylko dla dzieci.

frywolny trucht

Idą święta. Jak ktoś za bardzo się nie rusza z domu, ma wolne- to ja z dwoma propozycjami seriali w klimacie pif, paf, spisek, spisek, pif, paf. Netflix.

Amerykański "Szaleństwo"

Angielski "Black Doves"

Amerykański jest bardziej amerykański. Taki dopowiedziany, ugrzeczniony, prawilny. Próbuje być pouczający nawet. Brytyjski wręcz przeciwnie. Sarkastyczny, niegrzeczny ( oczywiście bez przesady).
W obu się dzieje. Nudy nie ma.
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75

jjacek

jjacek

Serial Netflix - Wzgorze psow. Wiem , ze to dzial "Dobre filmy" ale... 
Kilka dni temu odpalilem polski seria Wzgorze psow. Widze falna obsada , ekranizacja powiesci Zulczyka  ( ktorego cenie i kilka ksiazek juz zaliczylem ) zapowiada sie fajnie ... popcorn na stole i jedziemy. Zaczyna sie i cos nie jest tak ...dialogi sa tak cicha , rozmazane  no nie da sie :( Wracam reguluje glosnosc. Nie pomaga. Przesiadlem sie na kompa sluchawki ...nadal nic nie rozumiem. Wlaczylem polskiego suba ale wyskakuje miedzy dialogami tekst typu (smutna muzyka ...) nie dalem rady . Okazalo sie , ze nie tylko ja mialem tego typu klopoty. Przeczyalem wlasnie wyjasnienie calej sprawy okazuje sie , ze to nie jest wina udzwiekowienia filmu....
https://kultura.onet.pl/wiadomosci/jakub-zulczyk-odpiera-krytyke-wzgorza-psow-nie-chce-robic-z-was-glupkow/y5b4mvr

kefas

Dziś na canal+  o 20:00 ,,Perfect Days'' ja wczoraj oglądnąłem i polecam oczywiście nie dla każdego bo to  ,,slow cinema'' mnie się podobał a muzyka wspaniała bo taka jaką u siebie prezentuję i z kaset.

frywolny trucht

Nie jest arcydziełem sztuki filmowej, ale ten dość przypadkowy zlepek scen, postaci, wypowiedzi,  pozostawiający sporo niedomówień, luk- tyra baniak. To jest dokument z przekazem, o którym nie zapomina się na drugi dzień.

Czteroodcinkowy serial szwedzki w najlepszym wydaniu. Szwedzki, a więc klimatyczny, kameralny, bez nadęcia. Zdecydowanie bardziej psychologiczny niż kino akcji. Traktuje o śledztwie. Poszukiwaniu mordercy. Też Netflix.

frywolny trucht

Platforma MAX. Serial Pingwin. Arcydzieło, ale specyficzne. Nie dla każdego. Hmm, jakby to ująć? Mamy więc kino familijne, trochę przemocy, więcej przemocy, kino brutalne, masakra z sadyzmem, Pingwin.
Moim zdaniem nie trzeba było aż tak, aż ubierać zło w barokowe ornamenty, ale OK, takie dostaliśmy i nadal jest zayebiste, a dla ludzi wywróconych jeszcze lepsze.

PatiJ

EMILIA PEREZ - bardzo dobry film. Właśnie jestem po seansie kinowym.
Technics SL-1200G+KAB+JELCO HS25BR+HANA ML+RCM SENSOR 2MkII, Lector CD707+PSU7, Aqua Acoustic Quality LA Scala mkII Optologic+Ideon 3R Master Time+Lumin U2 mini+Farad, LUXMAN L590AXII, QLN Prestige Three+GaiaII, kable mix: PAD, AZ, Tiglon, Harmonix, Dyrholm Audio, Furutech, Oyaide, listwa Lector Edison230, antywibracja i ground Tiglon, stolik Rogoz

frywolny trucht

Sobie człowiek ogląda te szwedzkie kryminały i się zastanawia, że tam jeszcze jacyś ludzie zostali. Tylu morderców na tak skromną populację. Ale w kraju Vlada Palownika, wygląda, że jest jeszcze gorzej. Na jednej ulicy dwóch seryjnych? Wow.
Fajny klimat, nastrój niepokoju towarzyszący od samego początku. Ogólnie jest OK. Netflix.

kefas

Nie wiem czy ktoś już tu to prezentował ale nadchodzi nowy Tarantino w sensie że Quentin ma zastępcę. Strange Darling jest na Canal + bardzo dobry a ostatnia scena wymiata, aktorka wzbiła się na wyżyny. W sensie,