Dobry film

Zaczęty przez frywolny trucht, Lipiec 07, 2014, 10:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

PatiJ

Oba seriale ww. już za mną. No może nie do końca, ponieważ Madison co tydzień nowy odcinek. Potwierdzam że dobrze się je ogląda.
Teraz znalazłem coś z 2014r, a mianowicie FARGO na Amazonie. Do polecenia, taki kryminał z nutą humoru. Znani mi aktorzy, fajny klimat.
Technics SL-1200G+KAB+DS Audio HS001+HANA Umami Red+RCM SENSOR 2MkII / LUXMAN EQ500, Lector CD707+PSU7, Aqua Acoustic Quality LA Scala mkII Optologic+Ideon 3R Master Time+Lumin U2 mini+Farad, LUXMAN L590AXII, QLN Prestige Three+GaiaII, kable mix: PAD, AZ, Tiglon, Harmonix, Dyrholm Audio, Furutech, Oyaide, listwa Lector Edison230, antywibracja i ground Tiglon, stolik Rogoz, filtr Verictum

frywolny trucht

Madison mnie oszukał i nie.
Po pierwsze sądziłem, że jest całość, a tu doopa. Nie lubię czekać na kolejne odcinki.
Po drugie bardzo się mnie podobuje, bo mówi o docenieniu faceta gdy go już brakuje. Mam taką dziką nadzieję, że zostanę doceniony chociaż po śmierci. Żonie się nie podoba  diabełek
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

frywolny trucht

"Podlasie". Netflix. 2026. Obejrzałem, żebyście wy nie musieli. Wybitnie rakotwórcze.
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

jjacek

piweczko Dzieki ze sie poswieciles..

wiki

To tylko koncert...
Nick Masons...

Się ogląda z płyty DVD..
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy
Kable - własna produkcja. Miedź OCC, bawełna.

wiki

Początek...
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy

wiki

Perkusista...
Po staremu i po nowemu...

wiki

Repertuar...

wiki

Do tej pory słuchałem tylko z dwóch płyt CD...

Dziś leci z trzeciej płyty DVD...
Jest szok...!

Jak Nick świetnie dobrał resztę muzyków!
Słucha się i ogląda wyśmienicie!

wiki

Jeżeli ktoś ma to wydawnictwo...
To koniecznie trzeba obejrzeć DVD...!

wiki

Ostatnio obejrzałem superancki, stary polski film...

Wielka majówka
1981

W filmie przygrywa muzyka zespołu Maanam.
A nawet pojawiali się kilka razy muzycy grający...

Czasem przechodzi w jaki? Polski lekki surrealizm? W mojej ocenie...

Polecam bardzo...👍👍👍

A dziś słuchanie Maanam...

wiki

Jedno z ujęć, genialnych...

wiki

Młody Zbigniew Zamachowski...
I młody Jan Piechociński...

Prześcigają się rolami, który lepszy...💪👏💪👏💪👏💪👏💪👏💪👏💪

wiki

Krótka, odpowiednio realna recenzja z internetu:

Produkcja rewelacyjnie oddaje ducha Polaków, pragnących więcej w czasach PRL. Muzyka Maanamu idealnie pasuje i uosabia te pragnienia. Ponadto jej dźwięk jest duże lepszy niż dialogów. Film przemyślany, o metaforycznym znaczeniu, ukazujący sytuacyjnie czasy, w których był kręcony. Miło też zobaczyć Warszawę sprzed 45 lat. Młodzi wtedy aktorzy dodatkowym atutem. Zresztą świetnie zagrali.

Therion

Już tak zachwali, że jako miłośnik SF musiałem obejrzeć

Rzeczywiście, coś jak Marsjanin. Bez szału, ale zobaczyć warto.

Dobrze mi się spisuje stereo w roli KD. Nie żałuję, że wywaliłem cały ten szajs 5.1

Phast PP6L6, CA Evo 150 SE, Transrotor Max,  Gold Note PH-10, Ortofon T-30, MC Rohmann, AT OC9/II, Denon DL 103R, Audiolab 8200CDQ, AA Hyperion III LUX,  Kenwood KX-7030, Sennheiser HD-600 i HD-660S. Wcześniej: m.in. SE2A3, SE6V6, PP 6V6, PP EL34, PP KT88, Ad Fontes + Goldring 2100, Grado GS1000e, AKG K702, Beyerdynamic DT990, itp.
https://www.cppro.pl/

Piterski

Ja znowu nie żałuje że kupiłem soundbar Sony z subwooferem z membraną bierną i wielokanałowymi satelitami. Stereo było fajne ale wymagało u mnie zabiegów a tak mamy więcej frajdy bez zbędnych zabiegów.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

PatiJ

HBO Max i serial PÓŁBRAT. Ciekawy, zaskakujący czasami, coś innego. Warto obejrzeć. W radio nowyświat Raczek tydzień temu polecał więc tak zerknąłem i te kilka odcinków poszło szybko. Polecam
Technics SL-1200G+KAB+DS Audio HS001+HANA Umami Red+RCM SENSOR 2MkII / LUXMAN EQ500, Lector CD707+PSU7, Aqua Acoustic Quality LA Scala mkII Optologic+Ideon 3R Master Time+Lumin U2 mini+Farad, LUXMAN L590AXII, QLN Prestige Three+GaiaII, kable mix: PAD, AZ, Tiglon, Harmonix, Dyrholm Audio, Furutech, Oyaide, listwa Lector Edison230, antywibracja i ground Tiglon, stolik Rogoz, filtr Verictum

Therion

Polećcie coś fajnego, wciągającego na Netflix Amazon lub HBO.

bo qrdę płacę a oglądać nie ma co. Albo znaleźć nie umiem.

Phast PP6L6, CA Evo 150 SE, Transrotor Max,  Gold Note PH-10, Ortofon T-30, MC Rohmann, AT OC9/II, Denon DL 103R, Audiolab 8200CDQ, AA Hyperion III LUX,  Kenwood KX-7030, Sennheiser HD-600 i HD-660S. Wcześniej: m.in. SE2A3, SE6V6, PP 6V6, PP EL34, PP KT88, Ad Fontes + Goldring 2100, Grado GS1000e, AKG K702, Beyerdynamic DT990, itp.
https://www.cppro.pl/