Poważnie...

Zaczęty przez frywolny trucht, Lipiec 13, 2014, 02:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

miniabyr

No cóż, chodziłem wokół tego wydawnictwa już długi czas. Zastanawiałem się czy kupić winyl, czy cd. Wyszło na cd, bo w wersji winylowej ten box kosztuje powyżej 400 zł, a na allegro wersja na cd ok 170 (3xcd) Dla mnie to absolutne "muszę mieć" Komplet koncertów fortepianowych Ludwika van Beethoven' a w obłędnym wykonaniu Krystiana Zimermana i London Symphony Orchestra.  Nie trudno zgadnąć, że mój ulubiony koncert fortepianowy Beethoven' a to nr 5  Moje inne ulubione wykonanie  to Artur Rubinstein pod dyrekcją Daniela  Barenboima - nagranie z lat 70 (winyl). A ten Zimerman ociera się o absolut. I jeszcze jedna sprawa - obłędnie to nagrali! QJP za całość. Polecam, jest na streamingu i stąd znam to wykonanie. W przyszłości będzie też box winylowy-)
Nie jestem statystycznym Polakiem.

cortes

Dzięki za polecenie. Nie znałem. Obsłucham na streamie.

cortes

Cytat: miniabyr w Styczeń 09, 2026, 16:49No cóż, chodziłem wokół tego wydawnictwa już długi czas. Zastanawiałem się czy kupić winyl, czy cd. Wyszło na cd, bo w wersji winylowej ten box kosztuje powyżej 400 zł, a na allegro wersja na cd ok 170 (3xcd) Dla mnie to absolutne "muszę mieć" Komplet koncertów fortepianowych Ludwika van Beethoven' a w obłędnym wykonaniu Krystiana Zimermana i London Symphony Orchestra.  

Box cd zamówiony. Jakby ktoś z Was był zainteresowany najtaniej wychodzi na Amazonie 108,80 zeta. Cena u innych sprzedawców podchodzi pod 3 stówy...

miniabyr

Pewnie kiedyś kupię wersję w winylowym boksie. Teraz jednak "katuję" wersję na cd. Ostatnio słuchałem też sonat fortepianowych w Schuberta w wykonaniu Zimermana- no bajka, którą chętnie postawię w kolekcji obok innych  szubertowskich wykonań sonat. Też wydane przez DG
Nie jestem statystycznym Polakiem.