Dobry film

Zaczęty przez frywolny trucht, Lipiec 07, 2014, 10:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

miniabyr

Netflix - Krwawe niebo. Horror, sensacyjny, SF. 
Nie jestem statystycznym Polakiem.

wiki

Dziś dzień japoński... to film... można napisać... dobry film...

Ostatni Samuraj
Reż. Edward Zwick
2003

Się...🎬🎬🎬
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy
Kable - własna produkcja. Miedź OCC, bawełna.

kefas

To czy dobry to każdy sam oceni ale na pewno warto obejrzeć 

Bartolo

www.facebook.com/Z.Tylu.Sklepu
www.facebook.com/TymczasemTytus
www.instagram.com/bartosz.mrozowski

frywolny trucht

Heweliusz. Netflix. 5 odcinków.

No co tu dużo mówić. Jak nie nasze.

ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

jjacek

Troche sie wzdrygam przed ogladnieciem tego serialu , ale to osobiste sprawy.
Spoznilem sie doslownie minute   na prom pasazerski w Ystad ...kapitan nawet mi pomachal :( , ale  kilak godzin pozniej odplywal towarowy Heweliusz  , ktorym "na czarno" spokojnie juz poplynalem... Wszystko poszlo gladko.
 Kilka dni pozniej doszlo do tej tragedii  , o ktorej opowiada serial... 

dyletant

No cóż, dwie godzinki ale da się.

Pboczek

Cytat: jjacek w Listopad 08, 2025, 14:29Troche sie wzdrygam przed ogladnieciem tego serialu , ale to osobiste sprawy.
Spoznilem sie doslownie minute  na prom pasazerski w Ystad ...kapitan nawet mi pomachal :( , ale  kilak godzin pozniej odplywal towarowy Heweliusz  , ktorym "na czarno" spokojnie juz poplynalem... Wszystko poszlo gladko.
 Kilka dni pozniej doszlo do tej tragedii  , o ktorej opowiada serial...
Poważna sprawa, oglądnąłeś?
Focal MiniUtopia + Monobloki 845Gennett + PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

frywolny trucht

Mamy więc na HBO MAX zidiociały serial podobno w stylu noir "Odwilż 3" Jak dla mnie mógłby się skończyć na fajnej czołówce z piosenką Billie Eilish. Na tym kończymy i nie ma sprawy. Ale nie, trzeba było nakręcić 6  nie trzymających się kupy, niedorzecznych odcinków. Za poziom serialu niech posłuży ten dialog:

Uciekający na widok pogoni- Kur.a, spierdalamy!-
Pogoń na widok uciekających- Kur.a, spierdalają!-

Xawery Żuławski wstydź się!

I to coś ma ocenę 6,7 na Filmweb, tymczasem film "Sing Sing" na Prime Video, genialne, kameralane, psychologiczne kino, kojarzące mi się z filmami w dystrybucji Gutek Film ma ocenę 6,6.

Idiociejemy jako społeczeństwo.

ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75

frywolny trucht

Do końca roku na SkyShowtime dostępny jest Twin Peaks. Ten pierwszy, prawdziwy ;)
Mam jakąś absurdalną, irracjonalną słabość do tego serialu. Na pewno chodzi o klimat budowany przez obraz i muzykę. Głównie. Ostatnio doszedł jeszcze sentymentalizm. Ech. Wykupiłem na miesiąc i będę oglądać. Hyh, już sama czołówka odcinka powoduje, że wymiękam.

frywolny trucht

Stranger Things sezon 5 i koniec. To chyba 9 lat od pierwszego sezonu. Ogólnie pierwszy sezon mnie pochłonął, ale nic seria OBCY nie nauczyła braci Duffer, że potwory są najstraszniejsze jak ich nie widać. Gdy biegają po scenie stworki zaczyna się robić szmieszno, a z kolejnymi sezonami było tego coraz więcej i coraz dobitniej. Dlatego ostatni sezon uważam za najsłabszy. Nie będę się tutaj rozmóżdżał nad różnymi warstwami, aspektami, jest mnóstwo opinii, recenzji po internetach.

Jakby nie psioczyć dzieło istotne dla popkultury jak wspomniana seria OBCY, czy Harry Potter.
9 lat to szmat czasu i ostatni odcinek mocno uderzył z nostalgiczną nutę, jak to nam bohaterzy dorośli, jakie mają plany na przyszłe dorosłe życie... no wzruszyłem się. Brzydka zagrywka reżyserów, ale skuteczna. Odwraca skutecznie uwagę od tego co słabe.

Najważniejsze, że wspólnie byliśmy. o!

Jak znajdę jakąś recenzję, z którą się zgadzam, wkleję tutaj.

Ciekawostka. W serialu pojawiła się aktorka grająca Sarah Connor w Terminatorze. Czyli Linda Hamilton.

Pboczek

Nadrabiamy od pierwszego sezonu z synem i jesteśmy w połowie drugiego. Tymczasem żona z najstarszym właśnie skończyli oglądać finał. 

Jak dla mnie dotychczas może być ale jak mam się bać to wolę Dark... 
Focal MiniUtopia + Monobloki 845Gennett + PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite