Menu główne

Mój GRAMOFON

Zaczęty przez TomFon2017, Lipiec 01, 2017, 15:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

wiki

Kolumny JBL, transport, przetwornik, TVC, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC sx3, Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz

TomFon2017

Sądzę, że chodzi oto samo o co chodzi w wyborach, każdy ma swoje preferencje i żeby nie wiem co MA JE - i już....
A dla załagodzenia polecam mini mierniczek F_NIRST LCR-P1
ma wiele możliwości jakich nie mają "zwykłe" mierniki choć wyniki pomiarów są z niewielką odchyłką, ale za 134zł to bajka. Testowałem na płytce referencyjnej "25PPM Precision Resistor Reference" POLECAM.....
UWAGA - bardzo ważna jest kalibracja tego miernika o czym nie informuje instrukcja !!!
Tym razem uwierzcie mi - TO ZDECYDOWANIE POPRAWIA WYNIK POMIARÓW
Najnowszy software to 1.09
REVOX C221 CD PLAYER...DAT SONY PCM-2700...DAT SONY DTC 60ES...TAPE RECORDER REVOX PR99 MKIII...Headphone Amplifier CanAmp...Słuchawki AKG K400 i AKG K601...monitory bliskiego pola TAPCOS5...PRO9TL Domestic Monitor by Chris Rogers

TomFon2017

Co do nowego sterownika dźwięku - JEST GOTOWY i DZIAŁA (przy pomiarach)
, ale jeszcze go nie podłączyłem do gramofonu. Odkładam ten moment bo jak pomyślę, że gie z tego będzie - to jeszcze przez kilka chwil mogę cieszyć się, że będzie OK. Ale po powrocie z tzw. urlopu tzn. w niedzielę - raz kozie śmierć i chyba po podłączeniu pozostanie mi............. włazić pod stół i szczekać bo wiarę mam małą by 33,33 było 33,33. Jedyne pocieszenie to takie, że będzie to zgodne z Waszymi oczekiwaniami :) - JEŚLI NIE ZADZIAŁA tak jak oczekuję JA !
REVOX C221 CD PLAYER...DAT SONY PCM-2700...DAT SONY DTC 60ES...TAPE RECORDER REVOX PR99 MKIII...Headphone Amplifier CanAmp...Słuchawki AKG K400 i AKG K601...monitory bliskiego pola TAPCOS5...PRO9TL Domestic Monitor by Chris Rogers

Bacek

Cytat: TomFon2017 w Lipiec 05, 2025, 23:11że będzie to zgodne z Waszymi oczekiwaniami :)
A gdzie tam że z oczekiowaniami, co najwyżej z przewidywaniami. Żle Ci nikt nie życzy. A niech będzie równiutkie 33.33.

TomFon2017

Bacek dziękuję Ci za wiarę w to co budzi moje wątpliwości, a to już za chwilę....
Pozdrawiam