Jaki tv.

Zaczęty przez goostaw, Styczeń 26, 2018, 10:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

moon

Pioneer PL-50L II + Ortofon 2M Bronze + LAR LPS-1+ Cayin MT-35S + Canto Grand

Bacek

Cytat: moon w Marzec 30, 2022, 15:55chyba szajs;)
Wsio rawno, tylko język inny.

moon

Cytat: Bacek w Marzec 30, 2022, 16:10Wsio rawno, tylko język inny.

nie w tym rzecz, chodzilo o nawiazanie do nazwy firmy.
Pioneer PL-50L II + Ortofon 2M Bronze + LAR LPS-1+ Cayin MT-35S + Canto Grand

GregWatson

Jaki TV kupić 32 do 40 cali do kwoty 1000 zł.

TV tylko do oglądania i słuchania  programów. Bez gier i innych cudaków.

Co zaproponujecie?
Trochę tego i trochę tamtego też.

Piterski

Raczej dużego wyboru w tej kwocie nie masz. Będzie to Zwykły LCD wieć może popatrz na gwarancje te sprawy jak Ci się zacznie wypalać.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

frywolny trucht

Nie żebym miał ten konkretny model, ale kupowałem tej firmy dwa razy i jest OK. Mówimy o nizinach cenowych- w bonusie android TV, ale w niskich modelach jest trochę powolny.

https://www.mediaexpert.pl/search?query%5Bmenu_item%5D=12798&query%5Bquerystring%5D=tcl&sort=price_asc
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

vasa

Moja plazma Panasonika zaczyna się wydurniać :(
Pewnie będę niedługo potrzebował następcy.
Plazma wśród telewizorów to teraz chyba jak lampa wśród wzmacniaczy. I czegoś podobnego będę potrzebował.
Przekątna 55". Oglądamy wieczorami i w nocy, przy stłumionym świetle. Żadnych gier ani boiskowej bieganiny.
Potrzebuję coś co wiernie odda kolory.
Możecie podpowiedzieć w stronę której technologii powinienem patrzeć? Ewentualnie jaki model?
Tylko bez szaleństw cenowych, to nie kolumny ani wzmacniacz. Tak pięć koła, i tyle.
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

tytus

Kolego, podobnie jak Ty dlugo używałem plazmy Panasonica, jak zaczęła padać szukałem godnego następcy. Ostatecznie wylądowałem z oledem Z serii c od LG. Jestem zadowolony. Wieczorami czaruje głebią czerni. W ciągu dnia raczej miejsce zacienione. Dzisiaj warto tez inne marki obejżeć jak Sony brawia i samsung
Pozdr

vasa

Cytat: tytus w Wrzesień 11, 2024, 17:36szukałem godnego następcy. Ostatecznie wylądowałem z oledem Z serii c od LG. Jestem zadowolony.
Dzięki będę paczył.
Jeszcze ktoś bawił się w videofilię?
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

Piterski

Moja plazma Panasonika 46" za dobrze się trzyma, ale kiedyś ją zastąpię czymś w rozmiarze 75"
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

Melepeta

Cytat: Piterski w Wrzesień 11, 2024, 20:45ale kiedyś ją zastąpię czymś w rozmiarze 75"
Gdzie Ty to zmieścisz?
Sprzęt jest dla muzyki, nie odwrotnie.

vasa

Cytat: Piterski w Wrzesień 11, 2024, 20:45kiedyś ją zastąpię czymś w rozmiarze 75"
Tyle mi się nie zmieści.
Ale na jakie 75"? Plazm już, niestety nie ma :(

Piterski

Cytat: Melepeta w Wrzesień 11, 2024, 21:57
Cytat: Piterski w Wrzesień 11, 2024, 20:45ale kiedyś ją zastąpię czymś w rozmiarze 75"
Gdzie Ty to zmieścisz?
Mam miejsce idealnie na szerokość szafki ze sprzętem audio. Myślałem o mniejszym ale te 72-75 to będzie konieczne bo parę metrów do TV mam a napisy jakieś takie coraz mniejsze ;-)

Cytat: vasa w Wrzesień 11, 2024, 22:26
Cytat: Piterski w Wrzesień 11, 2024, 20:45kiedyś ją zastąpię czymś w rozmiarze 75"
Ale na jakie 75"? Plazm już, niestety nie ma :(

W planach OLED lub jakaś jego odmiana. Przemawia za tym oddanie barw i jakość obrazu.
Jak bym się nie przestraszył (zupełnie nie potrzebnie) to bym, swego czasu, nabył plazmę nie 46", a 55".

frywolny trucht

Ja sobie płynnie odchodzę od telewizorów i przechodzę na projektory mobilne ( takie co mają akumulator/ głośnik- można je postawić gdzie bądź i wyświetlać np w ogrodzie na prześcieradle. Mecz przy piwku z przyjaciółmi ( wieczorem) na 120 calach? Bezcenny.

Mam trzy projektory, każdy w innej lokalizacji i w ramach tej lokalizacji sobie przenoszę. Hmm, ile bym musiał mieć telewizorów, najlepiej po 100 i więcej cali? No z 6 :)

p.s. Ołtarzyk audiofilski bez telewizora też wygląda bardziej profesjonalnie. Największa wada? Trzeba pomyśleć jednak o zaciemnieniu pomieszczenia na czas zaangażowanej projekcji. Jak ma coś się ruszać do kotleta, może być i dzień, byle nie bezpośrednie światło na ścianę na którą jest obraz wyświetlany. Największa zaleta? Oczy nie bolą, można gapić i gapić.

Projektory mam XGIMI ( to jakaś pochodna Xiaomi). Najstarszy ma pewnie pod 4 lata i bryka wesoło. Ta firma ma kosę z Netflixem i trzeba trochę obchodzić. Normalnie, wprost z aplikacji nie pozwoli odpalić, trzeba doinstalowac apkę obchodzącą. Wersję HALO+ polecam. Niby to samo co HALO bez plusa, ale jednak nie. Lepsze oprogramowanie, trochę mocniejsza lampa, dźwięk jakby też lepszy.

ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

vasa

Cytat: Piterski w Wrzesień 12, 2024, 08:03Jak bym się nie przestraszył (zupełnie nie potrzebnie) to bym, swego czasu, nabył plazmę nie 46", a 55".
Ja się nie przestraszyłem i kupiłem 55". I była to słuszna decyzja.
I tak łażę po salonach, gapię się w te obrazkowe samplery i mam kompletny mętlik :(
Cytat: frywolny trucht w Wrzesień 12, 2024, 14:14odchodzę od telewizorów i przechodzę na projektory mobilne
Ano, młody duchem jesteś. Moja młodzież z tymi puszkami lata. Nawet przez chwilę się zastanawiałem.
Ale jednak chyba wolę mebel.