Blog Grega - czyli co tam piszczy u Watsona

Zaczęty przez GregWatson, Sierpień 05, 2018, 10:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

GregWatson

Tak, to prawda. Faktycznie całkiem nieźle sobie radzi. Chcę jeszcze porównać Pioneera  PD-30AE i Tego Denona 3910 ale oczywiście tylko CD.
Trochę tego i trochę tamtego też.

wiki

Cytat: GregWatson w Październik 14, 2023, 20:14Chcę jeszcze porównać Pioneera  PD-30AE
Z tego Pioneera można wycisnąć bardzo wiele.....
Ale trzeba go dobrze zmodyfikować....
Już pisałem wcześniej na forum przy dyskusji z muda44.
Tam trzeba dołożyć trochę zasilaczy i zagra naprawdę na wysokim poziomie.
Ja tego nie robiłem, robił mój kolega i porównywaliśmy z innymi sprzętami i było całkiem nieźle.
Dlaczego tylko "nieźle"?
Bo przy kombinacji mojej transport + przetwornik granie tego Pioneera modyfikowanego na Maxa nie było już takie super.
Jak to zwykle bywa, zawsze jest coś lepszego..... 😀
Kolumny JBL, transport, przetwornik, TVC, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC sx3, Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz

GregWatson

Tak wiem o modyfikacji. Rozmawiałem kiedyś z mudą44 zresztą on mi NADAa C356bee robił. Mam całkiem niedaleko do niego.

GregWatson

No to posłuchajmy tego SBM (Super Bit Mapping).

GregWatson

GregWatson

A teraz trochę Mika

Piterski

Moim zadaniem CD z tego odtwarzacza gra średnio, mocno konturowo bez wypełnienia i jedynie jego funkcjonalność i SACD mogą być jakimś argumentem za jego zakupem. Jak połączysz to z Sherwoodem, który gra ciepło to Ci ten efekt złagodzi.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

GregWatson

Jeszcze konfiguracja tacsama tylko z Pioneerem PD-30AE. Zobaczymy co zagra lepiej same CD.

GregWatson

Doszedł Niemen z Empiku. Powinienem się cieszyć jak mały Jasiu. Ale niestety złe zapakowane (luzem wrzucone płyty do szarej koperty bombelkowej) spowodowało trwałe uszkodzenie etui i być może i samej płyty. Wgniecenie jest dosyć ekspresyjne na płycie Enigmatic i nie wiem czy otwierać czy sama płyta nie została uszkodzona. Co ciekawe na odwrocie wszystkie płyty są bez naklejek a jedynie ta ta jako jedyna posiada naklejkę cenową i czy nie jest tak że została wrzucona prosto z półki sklepowej.

Co radzicie:
Pisać o wymianę do Empiku czy nie warto - jedynie wymienić sobie etui na nowe?

Aż mnie krew.... 😬

GregWatson

.

Pboczek

Reklamuj, dlaczego masz mieć uszkodzone?
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805+ PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

cortes

Dokładnie, klient płaci i wymaga. Może pasuje napisać, że płyty cd to nie ziemniaki które luzem wrzuca się do koperty bąbelkowej. Gdyby obłożyli płyty dodatkowym kartonikiem jak czynią to prywatni świadomi sprzedawcy nie byłoby problemu.

kefas

Ja miałem szczęście, i przyszła cała ale pani w Żabce gdzie odbierałem gdy jej powiedziałem że to płyta CD sama stwierdziła że fatalnie zapakowana jak na taki towar.

miniabyr

Cytat: kefas w Październik 16, 2023, 18:10
Ja miałem szczęście, i przyszła cała ale pani w Żabce gdzie odbierałem gdy jej powiedziałem że to płyta CD sama stwierdziła że fatalnie zapakowana jak na taki towar.
He, he . A Empik  w ankiecie pytał czy taka forma pakowania jest dobra- bardziej ekologiczna . Jedna z moich płyt też ma niewielkie pęknięcie. Ale olałem sprawę.
Szkoda życia na chujowy dźwięk !

kefas

Zdarzało mi się kupować wysyłkowo w Empiku i były lepiej zapakowane a ankiety nie zauważyłem

spookyghost

Ja zawsze zamawiam z odbiorem w salonie. Dzięki temu zawsze jest ok plus na miejscu coś tam zawsze ekstra wpadnie. :D
Quadral Titan MK III; klon Dartzeel NHB-108 (modyfikowany); Luxman DA-250; Sony CDP 557 ESD

GregWatson

Dziś robię sobie dzień kasety.

Marek Grechuta - Ocalić od zaomnienia (Przeboje Marka Grechuty)

I tu miała być fotka ale po zmianach niestety nie mam żadnej belki na dole do wklejenia fotki więc wklejam na fejsie.

GregWatson

I jeszcze jedna fajna pozycja.

KSU i Pod prąd.

Stare fajne czasy.
fotka na fejsie.

YanCo

U mnie Kenwood KX-7030 to najwyższy model, ale i to jest aż nad to. Mam jeszcze Sony TC-K515s, niestety nie powala jakością, choć jest po poważnej odbudowie z udziałem nowych części.

GregWatson

Wczoraj kaseta dziś też kaseta ale całkowicie inna.
Duke Ellington - Duke Ellington Greatest Hits

Jak zwykle nie mogę wstawić fotki więc zapraszam na naszą stronę na facebooku.

Nazwa taka sama forum jak i tu.

kefas

Cytat: GregWatson w Listopad 05, 2023, 12:43Dziś robię sobie dzień kasety.

Marek Grechuta - Ocalić od zaomnienia (Przeboje Marka Grechuty)

I tu miała być fotka ale po zmianach niestety nie mam żadnej belki na dole do wklejenia fotki więc wklejam na fejsie.
Ale robisz to na telefonie czy kompie? Bo ja na telefonie też nie mam żadnej belki ale jak na kompie i jako ,,odpowiedz'' to jest, natomiast jako ,,szybka odpowiedź'' to muszę dać ,,podgląd'' i wtedy też jest możliwość wstawienia zdjęć

wiki

Dokładnie tak....
Trzeba nacisnąć "Podgląd" i wtedy pojawia się belka.... 😀

kefas

Dokładni taki napis się pojawi     Click or drag files here to attach them.  ...i w niego kliknąć

wiki

O! to to...... 😀

GregWatson

Dzięki wiki. Faktycznie - podgląd i dopiero wówczas pojawia się magiczne zdanie.