Ad Fontes

Zaczęty przez frywolny trucht, Maj 27, 2014, 01:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

andrzej analogowy

Drodzy przyjaciele.Dokładnie 15 lat temu ukazała się pierwsza recenzja mojego gramofonu AD FONTES.Recenzję zamieścił Pan Alek Rachwald w portalu Audiostereo.Nadało to sens mojemu życiu i przekonało mnie ,że nie tylko zarządzanie firmami transportowymi daje radość i zaspokaja ambicje.Sami wiecie,że początki były delikatnie rzecz ujmując dość trudne.Walka o stabilność zakończyła się sukcesem dość szybko dzięki uwagom i podpowiedziom kolegów którzy bardzo się w ten projekt angażowali .Bardzo za tą pomoc dziękuję.15 lat przeleciało przed oczami lub raczej przez moją piwniczkę muzyczną jak błysk światła i oświetliło zdjęcie przyjaciela Jacka,który był inspiracją  i wspierał moje działania gdy zaczynałem tracić wiarę w sens...Jacek zmarł już osiem lat temu,ale Jego aura cały czas jest ze mną.Chcę poprosić Was o wsparcie.Nie zdajecie sobie sprawy a może zdajecie sobie sprawę jak motywujące jest dobre słowo.Proszę Was o to.Wszyscy posiadacze AD FONTES są objęci moją gwarancją prawidłowej pracy gramofonu.Jestem do dyspozycji we Włocławku  .Wystarczy napisać lub zadzwonić 608 802 668.Tęsknię za spotkaniami i rozmową.Jako,że od ostatniego zawału minęło już 8 lat ,okrzepłem i stosuję się do zaleceń Lekarzy postaram się jeszcze długo pomagać w walce z problemami oraz oczywiście budować kolejne wersje ku zadowoleniu klientów i mojej wnuczki której odpalam działkę do wakacyjnej skarbonki..Miłego słuchania muzyki , zdrowia i wzajemnego szacunku bez względu na polubiony gatunek muzyczny .

andrzej analogowy

Dodatek:Historycznie pierwsza recenzja mojego gramofonu.

vasa

I to jest piękna rocznica Panie Andrzeju.
Gratulacje i życzenia realizacji wszystkich pomysłów.
💪😁👍
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

TomFon2017

Andrzeju - życzę wszystkiego najlepszego....ZDROWIA i raz jeszcze ZDROWIA oraz kontynuowania rewelacyjnego projektu jakim jest gramofon Ad Fontes :) kładący na łopatki gramofony za o wiele większe pieniądze !!!
Pozdrawiam całą Twoją rodzinę
Tomek
REVOX C221 CD PLAYER...DAT SONY PCM-2700...DAT SONY DTC 60ES...TAPE RECORDER REVOX PR99 MKIII...Headphone Amplifier CanAmp...Słuchawki AKG K400 i AKG K601...monitory bliskiego pola TAPCOS5...PRO9TL Domestic Monitor by Chris Rogers

Pboczek

Najlepszego o niech wszystko będzie pomyślnie!
Focal MiniUtopia + Monobloki 845Gennett + PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

kefas

Jako jeden z posiadaczy Ad Fontes również w tę 15-tą rocznicę życzę wszystkiego dobrego.

Piterski

Szmat czas panie Andrzeju jak się z Panem widziałem ostatnio, ależ to szybko zleciało.
Jak mi wypadnie jechać w Pana strony, nawet przejazdem, to wpadnę na przysłowiową herbatkę.
Jeszcze mi się czasami zdarza wspierać kolegów w kalibracji Pana gramofonów i mam okazję czasami ich posłuchać.
Życzę, co najmniej, kolejnych owocnych 15 lat.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

wiki

Kiedyś, kiedyś... bardzo z wypiekami czytałem o Twoich gramofonach...

Ale... nadal nie mam tego źródła...

Co nie znaczy, że nie wspieram Cię.........👍👍👍
Działaj dalej i niech inni mają zadowolenie z Twojego produktu...🙂
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy
Kable - własna produkcja. Miedź OCC, bawełna.

andrzej analogowy

Pytacie ile moich produktów istnieje.Sądzę,że w użytkowaniu jest około 150.Pozostałe w podobnej liczbie stanowi dekorację.Naprawy i modernizacjie trafiają się około 3-4 razów w miesiącu.Pomagam od zwykłego mycia łożyska i silnika po kalibrację i naprawę uszkodzonych ramion.Starsze wersjie z polerowanego aluminium są upiększana elementami chromowanymi z klasą i perfekcyjnie.Bardzo sobie cenię takie spotkania.Ponieważ popyt ustabilizował się / nie licząc kadry medycznej która nie pyta kiedy tylko czy coś gotowego czeka na odbiór,Zawsze mam prygotowany jeden sztandarowy model AD FONTES PIANO BLACK do zakupu od ręki.Czasem także coś w palisandrze lub hebanie modyfikowanym.Jesli miewacie jakieś spotkania z potencjalnymi zainteresowanymi bądźcie moimi pośrednikami.Prowizję wypłacę w płytach winylowych..Andrzej

frywolny trucht

Cieszę się, że wszystko w porządku. Ta cisza brzmiała złowieszczo. Czyli produkcja trwa? Bosko :)
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

andrzej analogowy

Produkcja trwa i mam nadzieję,że  uda mi się dotrwać do 20 rocznicy.Zapas silników mam, zdrowie też a resztę jakoś ogarniamy z współpracownikami....

rudy-102

Miło słyszeć, że dalej się kręci. Pozdrawiam serdecznie.