DINTER AUDIO EQUIPMENT "GENNETT"

Zaczęty przez GregWatson, Luty 15, 2019, 18:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

GregWatson

Słucham tego wzmacniacza już kilka dni i muszę zupełnie szczerze przyznać że trochę w życiu słyszałem przeróżnych produkcji znanych i mniej znanych ale ta przebija wszystko co do tej pory udało mi się posłuchać. Bezwarunkowo wart tych pieniędzy i niezmiernie się cieszę że udało mi się go nabyć.
Dziękuję bardzo Panu Stanisławowi że zechciał przejrzeć i unowocześnić.

Zdecydowanie najlepszy jeśli chodzi o odsłuchy winyla i wybitny jeśli chodzi o inne formaty.

Teraz wiem że już niczego więcej nie szukam.
Trochę tego i trochę tamtego też.

Piterski

I to jest najważniejsze, złapać króliczka i czerpać tylko przyjemność z słuchania muzyki.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

jjacek

Cytat: GregWatson w Lipiec 15, 2024, 08:50Teraz wiem że już niczego więcej nie szukam.

Spelnienie - to najgorsza rzecz ktora moze spotkac audiofila. Mam nadzieje , ze to tylko tylko taka krotka faza przejsciowa , tzw. "oddech"  :)

Pboczek

Jak długo trzeba będzie wymieniać wkładki, lampy, audiofilska zabawa nie będzie mieć końca. Spełnienie ma tymczasowy charakter, a chwilowy oddech w pogoni za coraz to lepszym dźwiękiem jest dobry.
Greg więc mówisz że pędzisz nim JBL, można tylko pomarzyć jakby to grało z łatwiejszymi kolumnami. :)
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805IA + Lehmann Decade + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

Piterski

Cytat: jjacek w Lipiec 15, 2024, 09:45Spelnienie - to najgorsza rzecz ktora moze spotkac audiofila.

Piszesz to tak jak by słuchanie muzyki było tylko pretekstem. Dla mnie to właśnie sprzęt miał być celem do tego by czerpać więcej przyjemności ze słuchanych płyt. Jeśli to nie jest cel audiofila to w takim razie ja nim nie jestem.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

jjacek

Oczywiscie , ze sluchanie muzyki to dla mnie tylko pretekst by probowac,  budowac , szukac (bladzic)  , nakrecac sie isc dalej , rozwijac swoja pasje . Jestesmy rozni i zupelnie inne sprawy nas zajmuja ..i niech tak pozostanie.

GregWatson

Próbowałem zapuszczać Set 845 na Sabach Professional 1300 mimo że to 4 ohmowe (wszystkie Gennetty robione są na 8 ohm) ale są zbyt duże zniekształcenia. Także zostanę przy JBLach i tu brzmią dla mnie najlepiej.

Oczywiście wpięte jest też pre Gennetta MM no i jak potrzeba to dorzucam suta Ortofona Verto.

Pierwotnie odsłuchiwałem u Pana Stanisława na JBLach L100 i brzmiał wybitnie.

Natomiast zestaw Gennett EL34 zostawiam sobie na monitorki.

Piterski

Cytat: jjacek w Lipiec 15, 2024, 13:09Jestesmy rozni i zupelnie inne sprawy nas zajmuja ..i niech tak pozostanie.
Z tym Twoim stwierdzeniem się zgodzę.

GregWatson

Gennett Set 845 dostał osłonkę.

GregWatson

Poniżej najnowsza wersja wzmacniacza Gennett Set EL34.

Dziś otrzymałem fotki od Pana Stanisława.