DINTER AUDIO EQUIPMENT "GENNETT"

Zaczęty przez GregWatson, Luty 15, 2019, 18:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

GregWatson

Mała poprawka to jest pre MC. Teraz jest robiona w mniejszej skrzynce, kiedyś skrzynka MM i MC były podobne.
Trochę tego i trochę tamtego też.

Pboczek

Paczę co to Homogenix i czytam poważną historię:

" Wkładki gramofonowe Homogenix, wykonane z wyjątkowych materiałów, oferują niesamowite doznania dźwiękowe. Korpus wykonany z drewna jodłowego z 1512 roku to prawdziwy skarb, a wykorzystanie rezonansu materiału podobnego do instrumentów Stradivariusa wpływa na jakość dźwięku. Obudowa z czystego srebra lub mosiądzu dodaje nie tylko elegancji, ale także wpływa na brzmienie, co czyni te wkładki jeszcze bardziej unikalnymi. Mirosław Piekut"

Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805+ PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

wiki

Kolumny JBL, transport, przetwornik, TVC, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC sx3, Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz

vasa

Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

Pboczek

Udzieliło się Robertowi Bajkowskiemu z Audiofezzowanie: " Zupełnym i nieoczekiwanym tegorocznym debiutem był Polski producent wkładek MC, firma a właściwie manufaktura Homogenix. Wkładki wykonane w całości w Polsce ( poza igłą o szlifie Shibata) z dosyć "egzotycznych" jak na wkładki gramofonowe, materiałów. Miałem okazję posłuchać za pośrednictwem tej wkładki fragmentu płyty Coltrane oraz kawałek jakiejś klasyki granej przez orkiestrę symfoniczną  i  było to naprawdę przyjemnie analogowe granie z dużą ilością szczegółów ale i wybitną muzykalnością. Wkładki jak na wyrób "hand made" jakoś bardzo drogie w porównaniu do podobnych produktów z Japonii, nie są."

Gennetta słuchał a nie wkładki.
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805+ PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

nosferartur

A z tą wkładką jest coś nie tak? Coś mi umyka?
Zu Audio Druid, Zu Audio Mini Method sub, monobloki Antique Sound Lab AQ-1006(845), Hattor Audio Passive Preamplifier, Bel Canto CD 2, Sonore MicroRendu, Musical Paradise MP-D2 dac, gramofon Michell Gyro Dec + SME 309 + Benz Micro Glider SL , pre gramofonowe Gennett by Stanisław Dinter MC 100% lampy, Otari MX 5050 B2HD.

Pboczek

Nie słuchałem, to nie wiem. Kiedy czytam o właściwościach obudowy wykonanej z drewna pochodzącego z XVI w. czy ze złota lub innych szlachetnych metali, zapala mi się czerwone światełko i już nie chce mi się o myśleć o niej inaczej.

nosferartur

Ok, myślałem, że czegoś ewidentnie nie widzę. Mam tak jak Ty, baśnie i legendy kontra rzeczywista użyteczność.
Zu Audio Druid, Zu Audio Mini Method sub, monobloki Antique Sound Lab AQ-1006(845), Hattor Audio Passive Preamplifier, Bel Canto CD 2, Sonore MicroRendu, Musical Paradise MP-D2 dac, gramofon Michell Gyro Dec + SME 309 + Benz Micro Glider SL , pre gramofonowe Gennett by Stanisław Dinter MC 100% lampy, Otari MX 5050 B2HD.