Odbiornik bluetooth 5.0 xDuoo XQ-50 PRO

Zaczęty przez wiki, Czerwiec 18, 2020, 08:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

tytus

A z czym łaczysz tego bt. Robilem kiedyś testy róznice były znaczne. Najlepsze Samsungi telefony lub tablety koniecznie z serii S np swietnie zagrał tablet S6 lite.
Polecam spróbować

wiki

A może masz i rację, a może trochę nie?
Bo ja też próbowałem... ale z innymi kodekami.
I nawet mój tablet przestawiałem w opcje programisty aby wymusić ten lepszy kodek.
I tak! Na lepszym kodeku gra zdecydowanie lepiej!
Więc może te Twoje urządzenia pracowały na innym kodeku i dlatego taka różnica?
Tego nie wiem, jak pamiętasz kodeki to opisz proszę tu...
Może ktoś skorzysta...

Ja wcześniej te eksperymenta z kodekami opisywałem tu...
Kolumny JBL, transport, przetwornik, końcówka mocy (pro audio).
Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz - działka

tytus

Ja nie zmieniałem żadnych ustawień w tablecie. Przetestowałem kilkanaście urządzeń począwszy od apple poprzez samsungi, lenowo i wiele innych. Najlepiej zagrały samsungi z serii S. Aple w ogóle nie zaskoczyło jakością. Lenovo słabo (problemy z regulacją głośności) a najgorzej noname-y. Różnice były znaczne. Tak samo jak po drugiej stronie odbioru. Najlepszy Advance Acoustic Paris WTX 1100 po podłączeniu do daca. Jak mu dałem porządne zasilanie liniowe no to się mocno zdziwiłem. Porównywałem Ok 5 różnych odbiorników. Zaznaczam to moja subiektywna opinia, tak samo jak nie wszyscy wierzą że kable grają, a grają i to jak nawet zasilające. I to też moja subiektywna opinia :)

marekw 76

Ja puszczam sygnał z kilkuletniej Motoroli.
Kodek idzie aptxhd.
Również porównywałem kilka telefonów i tablet ale różnic nie stwierdziłem.
stereo: Musical Fidelity M8XI,Ad Fontes z dwoma ramionami + AT-OC9ML/ll + Philips GP500 + NUDAmini (MM/MC)
Lector CDP 7tl; Denon 3910; Teac V 5000; YB Zonda S.
K.D: Marantz SR 6007; Tonsil Siesta 5.0; STX S 250 n

marekw 76

Tytus i jak rozumiem opisane przez Ciebie zmiany wystąpiły na "wątkowym" xduo?
stereo: Musical Fidelity M8XI,Ad Fontes z dwoma ramionami + AT-OC9ML/ll + Philips GP500 + NUDAmini (MM/MC)
Lector CDP 7tl; Denon 3910; Teac V 5000; YB Zonda S.
K.D: Marantz SR 6007; Tonsil Siesta 5.0; STX S 250 n

tytus

Witaj marek 76, oprócz smartfonów i tabletów porównywałem również odbiorniki XQ-50 to bardzo zacne pudełeczko jedno z lepszych. JEDNAK WTX 1100 wyraźnie odstawiło na plus od wszystkich innych. Dla pełnej jasności nie namawiam nikogo na żadne zakupy. Dzielę się jedynie moimi doświadczeniami. Poprostu zależy mi na jak najlepszej muzyce. Śledzę wpisy na tym forum i widzę paru pozytywnie zakręconych maniaków jak i ja. Oczywiście też jestem zwolennikiem fizycznych nośników, jednak ilość muzyki i ostatnio coraz lepsza jakość skłoniła mnie aby zorganizować sobie żródło wstępnych przesłuchań.
Pozdrawiam 

tytus

Zmiany na XQ-50 nie były tak zauważalne jak WTX1100.
Pozdrawiam