TVC - Transformers Volume Control

Zaczęty przez masza19, Październik 03, 2021, 13:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

masza19

Cytat: wiki w Październik 03, 2021, 18:52
Cytat: masza w Październik 03, 2021, 18:51
Cytat: wiki w Październik 03, 2021, 18:50Też myślałem o sterowaniu przekaźnikami....
Ja tego nie zaprojektuję..... Za cienki bolek jestem....
Może ktoś się zgłosi.... 😀😀😀

To są gotowe zestawy.
Gdzie?
To akurat jest ze stronu Khozmo do kupienia.

wiki

Masza, dodałeś zdjęcie.....
Moim zdaniem to się nie nadaje....
Bo w rezestorowych sterowaniach przekaźniki łączą różnie rezestory ze sobą.....

A my potrzebujemy 23 przekaźniki na kanał przy trafo 23 odczepowym....
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy
Kable - własna produkcja. Miedź OCC, bawełna.

wiki

Na zdjęciu masz 6 przekaźników na kanał....
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy

masza19

ok, myślałem, że Wam chodzi o selektor źródeł.

wiki

Ahaja pisał aby przy regulacji głośności nie popychać sygnału przez całą obudowę w te i wewte to można by na przekaźnikach....
A jak już przekaźniki to można by zasterować pilotem..... 😀😀😀

masza19

To po prostu kup gotowego IcOna
Sam się ślinie do niego tyko przez ten brexit do ceny dojdzie vat  :( chyba, że ktoś to kupi na miejscu i przywiezie w walizce. Cena... no jednak troche taniej niż vinius. W internecie bardzo dobre opinie.

https://www.passivepreamp.com/product/icon-4-pro-unbalanced/

wiki

Cytat: masza w Październik 03, 2021, 19:07To po prostu kup gotowego IcOna
Sam się ślinie do niego tyko przez ten brexit do ceny dojdzie vat   chyba, że ktoś to kupi na miejscu i przywiezie w walizce. Cena... no jednak troche taniej niż vinius. W internecie bardzo dobre opinie.

https://www.passivepreamp.com/product/icon-4-pro-unbalanced/
68 kroków głośności....
I można dopłacić za srebro.....

Już widziałem.... I tyle z oglądania.....

Kangie

O, kurna, ale cmentarzysko pajączków! ;)

ahaja

A w środku Xformery z Intact Audio.

audiokawosz

Jak chcesz coś z Khozmo to zadzwoń do niego. Ja zadzwoniłem zamówiłem drabinkę i odebrałem osobiście. Gość mieszka obok mnie .
Przyjdą takie czasy,że ludzie będą szaleni i gdy zobaczą kogoś przy zdrowych zmysłach,powstaną przeciw niemu mówiąc: Jesteś szalony,bo nie jesteś do nas podobny

tomasz_pianista

Cytat: masza w Październik 03, 2021, 18:41może co będą mieli do wypożyczenia przed zakupem.

Mi wypożyczyli beż problemów i już  zostało. Moja końcówka ma dość niską "input impedance", więc doradzili mi "pasywkę 10k", bo mają też wersję chyba 50k i 100k.

Zgrało się świetnie w moim systemie ACZKOLWIEK miałem bardzo dużo problemów, żeby znaleźć właściwe ustawienia w pre gramofonowym, bo na początku dźwięk był bardzo zamulony wobec CD czy streamera. Później udało mi się wszystko dopieścić, ale ustawienia mam bardzo dziwne w pre. Nie chcę wiedzieć dlaczego tak musi być, za glupi na to jestem.

Ale gra świetnie!
Grupa ratowania poziomu.

nosferartur

A mnie przywiózł do Płocka. Tylko jak masz jakieś baby na wydaniu, to uważaj, kobietom się podoba.
Zu Audio Druid, Zu Audio Mini Method sub, monobloki Antique Sound Lab AQ-1006(845), Hattor Audio Passive Preamplifier, Bel Canto CD 2, Sonore MicroRendu, Musical Paradise MP-D2 dac, gramofon Michell Gyro Dec + SME 309 + Benz Micro Glider SL , pre gramofonowe Gennett by Stanisław Dinter MC 100% lampy, Otari MX 5050 B2HD.

masza19

Kiedyś u niego byłem, jeszcze ze starym audiofilem.
Dzisiaj napisałem, jutro zadzwonię.

Kangie

Cytat: nosferartur w Październik 03, 2021, 19:41Tylko jak masz jakieś baby na wydaniu, to uważaj, kobietom się podoba.
:D

Kangie

Cytat: tomasz_pianista w Październik 03, 2021, 19:38Nie chcę wiedzieć dlaczego tak musi być, za glupi na to jestem.

Ale gra świetnie!
Tomek, Ty za głupi? W takim razie co z pozostałymi ok. 7 000 000 000 ludzi, którzy nie kumają elektroniki na koń-kret-nym poziomie? ;)

tomasz_pianista

Cytat: Kangie w Październik 03, 2021, 19:50Tomek, Ty za głupi?

Ja tam humanista jestem, o chopinowskim mogę wam poopowiadać, a nie o impedancji:P
Grupa ratowania poziomu.

nosferartur

Cytat: Kangie w Październik 03, 2021, 19:48
Cytat: nosferartur w Październik 03, 2021, 19:41Tylko jak masz jakieś baby na wydaniu, to uważaj, kobietom się podoba.
:D

No tak, chciały bym dotarł na czas przyjazdu Arka, bo przecież się nie będą p.... z moimi sprzętami. Jakby zapomniały, że za zaistniałymi produktami stoją ludzie, często piękni,

Zu Audio Druid, Zu Audio Mini Method sub, monobloki Antique Sound Lab AQ-1006(845), Hattor Audio Passive Preamplifier, Bel Canto CD 2, Sonore MicroRendu, Musical Paradise MP-D2 dac, gramofon Michell Gyro Dec + SME 309 + Benz Micro Glider SL , pre gramofonowe Gennett by Stanisław Dinter MC 100% lampy, Otari MX 5050 B2HD.

nosferartur

Cytat: tomasz_pianista w Październik 03, 2021, 20:08o chopinowskim mogę wam poopowiadać, a nie o impedancji:P

Tomek, to będzie bardzo cenne. Możesz coś napisać ?

Kangie

Tomek, napisz jak Chopin grał burzę i generalnie jak oceniasz obecny poziom konkursu?

wiki

Tu jest obudowa do kitu....
https://www.hificollective.co.uk/catalog/glasshouse-ccore-preamplifier-chassis-only-p-6296.html

Piszą, że mogą złożyć za 200 funtów, tylko trzeba dokupić dwa trafo, te lepsze to r-core i np. Elmę....
Nie liczyłem ile to razem wyjdzie....

wiki

No i jeszcze chyba trzeba dokupić biżuterię..... gniazda, kable i takie tam.....

wiki

wiki

Chyba plus 200 za złożenie....
Czyli około 1200....