Sony Cdp-557esd - odtwarzacz CD lub transport CD

Zaczęty przez wiki, Czerwiec 30, 2022, 19:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Piterski

Zgadzam się zmiany nie zawsze są na lepsze, czasem są po prostu inne odczucia. Zawsze trzeba trochę czasu na przetrawienie na zmianę repertuaru i nie wstyd jest się czasem cofnąć.
To jak poznawanie nowego otoczenia, zapuszczamy się na boki czasem wstecz i nie zawsze ta ścieżka biegnie prosto.
Dlatego ja tak długo walczyłem z Deltami.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

misio1973

Witam miłośników starych cd sony i nie tylko sony. Dołączam do wyznawców ze swoim 557. Odtwarzacz naprawdę jest super. 
Po kilku dniach wymieniłem w nim gniazdo zasilające na Furutecha 06 ncf ale za kilka dni sprawdzę miedziane , problemem jest to że nie wchodzą tam duże gniazda typu Fi 09. Wymiana kabla zasilającego to był bardzo duży przeskok jakościowy z oryginalnym było dużo szarości.
  Założyłem również kabel do wnętrza przesyłający sygnał cyfrowy z procka na gniazdo i tutaj jest gorzej niż oryginalnie , muzyka jest odchudzona. podejrzewam że może kabel tam zaaplikowany nie pasuje tam a dałem Neotecha srebrnego polecanego na kable cyfrowe ale jest to neotech z starszej produkcji bo nie mogę go teraz znaleść w ich ofercie. Może byście podpowiedzieli co tam założyć. W planach mam też zegar chyba wezmę od Muzga bo tego z Tendlabs to nie wiem czy potrafiłbym założyć , a ten od Muza jest ładnie pokazane w wątku jak podłączyć.
Art Deco 15syg ,dCS ,Gryphon , gramofon GOLDENOTE Bellavista Signature

wiki

Mi trudno doradzić ze sklepowych. Obecnie robię własne kable...🙂
Kolumny JBL, transport, przetwornik, TVC, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC sx3, Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz