Mój kochany komponent toru audio- konkurs.

Zaczęty przez frywolny trucht, Styczeń 06, 2015, 13:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Najlepszą pracą jest ta o:

Linn Sondek LP 12
0 (0%)
set Audio Note
0 (0%)
2 wkładki + 2 ramiona + napęd
0 (0%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Kwiecień 09, 2015, 11:43

frywolny trucht

Uwaga! Opis poniższy dotyczy wcześniej wersji konkursu, gdy przedmiotem był jedynie gramofon. Obecnie może to być jakikolwiek element toru audio i wszędzie tam gdzie jest mowa o gramofonie, należy rozumieć jakikolwiek element toru audio

Podejście czwarte, poprawione. I znowu skopiuję poprzedni tekst wprowadzając niezbędne  korekty założeń:

Chyba każdy z nas ma gramofon? Czasem więcej niż jeden. Czasem taki sam jak inni, ale zupełnie inne odczucia i doświadczenia. Chciałbym abyście podzielili się nimi wg pewnego schematu:

1. Skąd pochodzi i z jakimi perypetiami wiązało się zdobycie drapaka?
2. Dane techniczne wg producenta (jak są dostępne, DIY raczej zwolnione z tego wymogu).
3. Z czym współpracuje: wkładka, ramię, pre, kable.
4. Zdjęcia- najlepiej tego konkretnego egzemplarza.
5. Opis jak działa maszyna, co  się podoba, a co nie, jak gra, jak spisuje się w różnych konfiguracjach ( jeśli posiadacz ma takie doświadczenie).

Pozostałe założenia konkursowe:
Prace konkursowe proszę umieszczać w odpowiednim dziale gramofony, tzn tutaj:
http://audiomaniacy.pl/index.php?board=2.0
Albo niech inicjują wątek o tym urządzeniu, albo są wbite w już istniejący wątek. Na przykład jeśli ktoś ma Ad Fontes i chce przystąpić do konkursu, wpisuje się w wątku o Ad Fontes. Następnie zgłasza tutaj tylko link i że wpis swojego autorstwa z tej godziny, z tego wątku, zgłasza do konkursu. Autor pracy zgłasza. Jedna praca opisuje jeden, własny gramofon.
Jedna osoba może zgłosić maksymalne trzy prace.

Najwyżej powinna być oceniana z jednej strony rzeczowość, ale z drugiej nie pozbawiona pewnej frywolności.
Tak to widzę, ale to Wy będziecie głosować w ankiecie jaka pojawi się po zakończeniu okresu składania prac.

Muszą być minimum trzy prace spełniające 5 powyższych warunków i założenia konkursowe, aby konkurs był ważny.
Termin zgłaszania prac- od teraz do 8 lutego b.r., godzina 19.00
Tego dnia zostanie sformułowana ankieta, widoczna dla zalogowanych użytkowników i rozpoczniemy 48- godzinne głosowanie.
Nagroda dla zwycięzcy z ankiety -2 nowe, zafoliowane wydawnictwa winylowe z puli nagród.
Termin wysyłki- do 5 dni od wyłonienia zwycięzcy, adres wysyłki tylko na terenie UE.
Warunki konkursowe mogą ulec modyfikacjom w reakcji na nowe uwarunkowania.

Pozdrawiam i zapraszam!

miniabyr

Kurcze nie mam już więcej gramofonów do opisania :(
Nie jestem statystycznym Polakiem.

frywolny trucht

Jesteś entuzjastą konkursów opisowych widzę? Podpowiedź aby zajrzeć na strych do teściów wydaje się trywialnie prosta. Mam lepszą opcję. Kupujesz  za 85zł gramofon vintage, np taki: http://allegro.pl/gramofon-dual-1210-i4966155201.html, naprawiasz, odpicowujesz, bierzesz udział w konkursie, wygrywasz, sprzedajesz niesamowity egzemplarz, w stanie igła, nie palone, jeździła tylko babcia do kościoła w niedzielę- za 2 tysie minimum :)

miniabyr

Mam ochotę na jakiś vintage, Nawet myślałem o jakimś Gerrard'e aby wypicować ,zrobić plintę i dołożyć ramię z epoki ....ale zakręciłem się teraz na inny vintage -Końcówke mocy Leak ,którą zamierzam odrestaurować i wpiąć do mojego systemu.

frywolny trucht

Wireless

Pozdrawiam, Wireless

frywolny trucht

frywolny trucht

No i co? No i koniec. Jest sens trzymać konkurs otwarty tak długo aż pojawią się te 3 prace?

miniabyr

No właśnie lenie do pisania. Ja napociłem się i wystukałem trzy wypracowania na temat swoich drapaków.Jestem więc przodownikiem w tej dziedzinie. Choć mógłbym z zakamarków dzieciństwa przywołać Master Hit,Bambino ,ze dwie Unitry ,Daniela i  System Deck IIX. Łał ,ża się zdziwiłem ,że tyle tego było. :o

frywolny trucht

Wireless, proponuję jedną płytę z racji braku konkurencji.
Może być? Czy zostawiamy konkurs otwarty, czekamy na jeszcze dwie prace i powalczysz o pełną nagrodę, tj dwie sztuki?

pzdr
Arek

Wireless

Frywolny, pozostaw konkurs otwarty. Żadne to zwycięstwo, gdy się jest jedynym zawodnikiem :)
Pozdrawiam, Wireless

frywolny trucht

OK.
Po pierwsze- uatrakcyjniamy pule nagród. Tak teraz wygląda:
http://audiomaniacy.pl/index.php?topic=531.msg20220#msg20220
Po drugie- rozszerzamy słowo "gramofon" o "Mój kochany komponent toru audio" w domyśle: odtwarzacz plików, kolumny, magnetofon, wzmacniacz,itp, a nawet i kabel sieciowy czy produkt z pogranicza voodoo, jeśli uznasz, że warto mu laurkę z pazurem zafundować.
Po trzecie- czekamy nieskończenie długo na trzy prace ( jedna już jest), dodatkowo tydzień od wpłynięcia trzeciej. Czyli będzie jeszcze 7 dni, aby rzutem na taśmę coś tam, coś tam i uczynić konkurs bardziej pikantnym.

Pozostałe zasady, ujęte w pierwszym wpisie tego wątku, są bez zmian.

Zapraszam!

frywolny trucht

frywolny trucht

ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

kangie

Zgłaszam swoją pracę. Tę recenzję proszę potraktować jako kompletne źródło analogowe: 2 wkładki + 2 ramiona + napęd.

http://audiomaniacy.pl/index.php?topic=645.0

kangie

P.S. Jak wszystko dobrze pójdzie, to na przełomie maja/czerwca br. będę miał nową wkładkę. Co konkretnie? Tajemnica ;) Muszę dozbierać jeszcze trochę forsy...

frywolny trucht

Super! Czyli faza II. Odliczamy 7 dni, może ktoś jeszcze coś dorzuci i zamykamy.
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75

frywolny trucht

Za dwa dni koniec przyjmowania prac.
Przybywajcie prace, przybywajcie!

jamówię

Ja bym opisał swój...wzmacniacz,ale tu tylko gramiaki,więc pewnie w przyszłości,obecnie jestem jeszcze bez ;D

miniabyr

To pisz ,ja opisałem swój wzmak z kolumnami. Pisać nie marudzić i  nie stękać . Do klawiatur marsz.

frywolny trucht

Standardowa oferta, gdy prac za wiele nie ma: Czy miniabyr, wireless i kangie zgadzają się na:
a) podział nagród i każdy otrzyma po jednej płycie winylowej ( 2 CD),
b) nie zgadzają się i chcą zagrać o pełną stawkę dwóch płyt.
Jedna osoba się nie zgodzi i ankieta, która pojawiła się już u góry zostanie otwarta. W przypadku gdy wszyscy trzej panowie się zgodzą, pierwszeństwo wyboru ustala się zgodnie z czasem napływania zgłoszeń.

OKI?

kangie

Jeśli o mnie chodzi - dostosuję się do pozostałych dwóch panów. Nie mam wewnętrznej potrzeby stawania do walki o główną nagrodę, choć jeśli trzeba będzie i któryś z panów tak postanowi to nie będę miał wyjścia, trzeba będzie decyzję uszanować i stanąć mężnie do walki, hehehe ;)

miniabyr

Wireless

Cześć,

Ja się też dostosuję do pozostałych :)

Pozdrawiam, Wireless

frywolny trucht

Jeden pisze "dzielmy równo", pozostali deklarują dostosowanie się. OK. Pierwszy  nagrodę wybiera wireless.
Dwie płyty CD lub jedno wydawnictwo winylowe:

http://audiomaniacy.pl/index.php?topic=531.0