duńskie audio - podobno naj...

Zaczęty przez michał_flaga, Lipiec 23, 2023, 09:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

michał_flaga

W środę, 27.09... na 30 dni przed wystawą napiszę na co się rzucamy.
Stay Tuned - będzie obszernie (nie znoszę słowa "grubo" w odniesieniu do tego typu sytuacji i na dodatek nie wiem dlaczego)

spookyghost

Cytat: michał_flaga w Wrzesień 26, 2023, 14:32
W środę, 27.09... na 30 dni przed wystawą napiszę na co się rzucamy.
Stay Tuned - będzie obszernie (nie znoszę słowa "grubo" w odniesieniu do tego typu sytuacji i na dodatek nie wiem dlaczego)
Fakt, dużo lepiej pasuje otyłe. [emoji14] tak bardziej politycznie. :D
Quadral Titan MK III; klon Dartzeel NHB-108 (modyfikowany); Luxman DA-250; Sony CDP 557 ESD

michał_flaga

obiecywałem 30 dni przed wystawą to proszę...

BØRRESEN M6
Historia tej prezentacji to blisko dwa lata przygotowań. Wraz z Jackiem staramy się wszystko dopiąć tak, żeby nawet najbardziej sfrustrowany audiofil "gorszego sortu" wyszedł z "naszego" pokoju oczarowany... oczarowany atmosferą, tym, co zobaczy i oczywiście dźwiękiem. Zastrzegamy, że to co usłyszycie jest wypadkową wielu czynników, a najważniejszym z nich jest bez wątpienia osobisty punkt widzenia Michaela Børresena na taką estetykę dźwięku, którą on osobiście uważa za wzorzec. To może być ciekawe dla Was doświadczenie bo słuchając, możecie jednocześnie porozmawiać z konstruktorem/konstruktorami całego systemu. Dla osób nieanglojęzycznych pomocny będzie Jacek, który będzie starał się pomóc...

Przy takich możliwościach jakie ma Børresen, zapleczu fabryki w Alborg, wiedzy i doświadczeniu oraz zaufaniu inwestorów, Michael dostał wolną rękę w tym jak ma/może grać i wyglądać jego flagowy zestaw. Nie miał także ograniczeń finansowych... Wypadkową tego jest kolumna, która w detalu wyceniana jest na 550.000 Eu - jedyny w swoim rodzaju, prawdziwie bezkompromisowy i co najważniejsze produkowany seryjnie w Danii model M6.

ELEKTRONIKA
Urządzenia towarzyszące prezentacji M6. to ultra high-endowy system, który tworzą flagowe w ofercie Aavik wzmacniacze mocy i preamp serii 880. Wzmacniacze  Aavik skonfigurowano w topologii Bi-amp (Amerykanie nazywają jaki układ "Powered"): będzie to para stereofonicznych końcówek mocy Aavik P880 wraz z przedwzmacniaczem Aavik C880. W cyfrowej części toru, źródłem jest referencyjny streamer Aavik SD880. System został okablowany akcesoriami firmy Ansuz serii DTC - Gold Edition. Ponadto każde z urządzeń stać będzie na topowych akcesoriach kontrolujących rezonanse. Do tego dedykowany szafka-rack z tytanu i adaptacja akustyczna dedykowana do studia TV3.

GRAMOFON
Na ostatniej wystawie w Monachium podeszliśmy na stoisku NAGRA do Pana Kerryego St. James - Sales and Marketing Directora firmy NAGRA i zapytaliśmy czy jest możliwość zaprezentowania ich urządzenia w Warszawie. Okazało się, że tak i w ten oto sposób posłuchacie i zobaczycie gramofon NAGRA, który wyprodukowano w 70 sztukach na okoliczność 70-lecia firmy. Brzmi jak prosty i nieskomplikowany projekt - po prostu przyjeżdża do Warwawy facet z gramofonem, ale wierzcie to było wielkie logistyczne wyzwanie - szczególnie w kwestii znalezienia wspólnego języka z Duńczykami. Tu partię pierwszych skrzypiec zagrał Jacek, za co powinniśmy być mu niezwykle wdzięczni.

"Suma Summarum" na podłodze w Studio TV3 na Stadionie Narodowym stanie jeden z najdroższych i najnowocześniejszych systemów audio w 25-letniej historii Audio Video Show! Trudno ocenić jego wartość - w zasadzie nie ma to znaczenia bo cały zestaw koncepcyjnie w aspekcie brzmienia uznać należy za "skończony". Przypuszczam, że Duńczycy nie powstrzymają się nawet przed położeniem na wzmacniaczach swoich magicznych tytanowych prętów, które w niepamięć odprowadzają szkodliwe wibracje... a wszystko po to abyśmy długo pamiętali to co uszłyszycie.

GOŚCIE

- Michalel Børresen | Børresen Acoustics
- Lars Kistensen | Børresen Acoustics
- Flemming E. Rasmussen | Aavik Acoustics
- Fritz Dalmose | Ansuz Acoustics
- Kerry St. James - Sales and Marketing Directora firmy NAGRA.
... w toku: prowadzone są obecnie rozmowy z Dirkiem Sommerem z magazynu hifistatement.net   

miniabyr

Ja się cieszę ,bo liznąłem kawalątek tej waszej układanki . Phono Aavik jest najlepszym zwiastunem tego, co może się wydarzyć ......ale przyjdzie taki Bumiarz i stwierdzi że to wszystko ch...
Szkoda życia na chujowy dźwięk !

michał_flaga

kilka zdjęć...