Elektro Voice Interface Delta - 12k zł.

Zaczęty przez michał_flaga, Luty 09, 2024, 15:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

michał_flaga

Sprzedam oryginalne EV Interface Delta.

W komplecie:
- dedykowane zwrotnicami wg projektu Ondreja,
- tweeter z okrągłą cewką,
- dedykowane, czarne standy z MDF,
- zwrotnica w osobnej obudowie w przygotowanym w podstawie miejscu,
- złącza CMC (kolumna) oraz WBT (zwrotnica),
- w komplecie także oryginalne maskownice,
- okablowanie wewn. Jantzen.

Na terenie Warszawy mogę pomóc z transportem. KONTAKT: Lech: +48 723 184 550

Pboczek

Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805IA + Lehmann Decade + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

nosferartur

Fajne kolumny, fajnie ogarnięte i cena bez przesady. Mogą być źródłem prawdziwej przygody.
Zu Audio Druid, Zu Audio Mini Method sub, monobloki Antique Sound Lab AQ-1006(845), Hattor Audio Passive Preamplifier, Bel Canto CD 2, Sonore MicroRendu, Musical Paradise MP-D2 dac, gramofon Michell Gyro Dec + SME 309 + Benz Micro Glider SL , pre gramofonowe Gennett by Stanisław Dinter MC 100% lampy, Otari MX 5050 B2HD.

Pboczek

Lampy do wyboru, to da się napędzić kilkoma watami.
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805IA + Lehmann Decade + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

michał_flaga

Ja grałem na nich zazwyczaj albo 300B od firmy Ardento albo moim Telefunken 2500 o mocy 2W. Pokój ma ok 20-25 m kw, zazwyczaj korzystałem z 10-15% mocy. Bardzo chcę aby miały nowy dom...

przemek88

Zapytam z czystej ciekawości. Dlaczego pozbywasz się tak wybitnych paczek? Finanse czy znalazłeś coś lepszego?

wiki

Szkoda, że to wątek sprzedażowy. Bo też podobne pytanie bym zadał.

PS. Jakbym nie miał swoich obecnych kolumn to pewnie bym się ciężko zastanawiał jak przekonać żonę aby takie "cuś" wstawić do salonu.
Słuchałem egzemplarze przerobione przez miniabyra. I grały przepięknie... 😀
Kolumny JBL, transport, przetwornik, końcówka mocy (pro audio).
Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz - działka

michał_flaga

... sprzedane. 

Powody? 
pomieszanie próżności z ciekawością i potrzebą większej ilości miejsca. To tak jakbym miał samochód bez dachu i nigdy nie jeździł nim z młodą laską, której włosy fallowałyby na wietrze przy 120 km/h. Jestem w takim momencie audio-szaleństwa, że raczej odpuszczam... słyszałem wystarczająco dużo, aby stwierdzić, gdzie chcę usiąść i posłuchać muzyki. 

Następca?
Sinus faber Electra Amator II (rok 1992)