Wyśledzone na portalach aukcyjnych itp.

Zaczęty przez GregWatson, Maj 29, 2014, 14:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

EmilioE

Tak to ten. No oczywiście, że to nie jest czysta klasa A, bo musiałby wtedy ważyć z 40 kg. Ale gra znakomicie, bardzo klasowy tranzystor, jako lampiarz zdecydowanie lubię jego dźwięk, bo symuluje dobrego SET. Dobrze gra z wieloma kolumnami, z Ayonami coś mu nie do końca wyszło, może różnica klas. Ale za to Arcady Studio 16 Hertz, które miał również sprzedający, poprowadził wspaniale, bez zająknięcia.
Audion Sterling KT77, Haiku Sensei 211, Bladelius Brage / ZAP Textreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Cabasse Clipper 312 / Pioneer N-70AE / Moon 260Dt / Denafrips Pontus II

wiki

A jak tam różnica pomiędzy tymi dwoma setami kolumn.
Oglądałem co ma sprzedający w ofercie.
Co się wybijało do przodu, Twoim zdaniem?
Kolumny JBL, transport, przetwornik, TVC, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC sx3, Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz

EmilioE

Arcady są zdecydowanie ciemne, bardzo korzenne w brzmieniu. Słychać znakomite zestrojenie, zszycie głośników, gra to z głębokim basem, dociążonym przekazem. Wysokie potrafią błysnąć, ale nie szaleją. Co ciekawe, znakomicie odtworzyły fortepian, nie tylko wysokie rejestry, ale też pudło, potęgę brzmienia tego instrumentu. W rocku miały kopyto, mięcho basiszcze. Słychać, że to Scan Speak, ale rasowo zaimplementowany. To jest dźwięk z pomysłem, charakterem, ale dość uniwersalny w gatunkach muzycznych. Pięknie się sparowały z Bladeliusem, który potrafił pokazać barwę przetworników. Bardzo dobre kolumny, obie znakomite, z tym, iż Ayon to trochę biały kruk jest, szczególnie w takim stanie.
Audion Sterling KT77, Haiku Sensei 211, Bladelius Brage / ZAP Textreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Cabasse Clipper 312 / Pioneer N-70AE / Moon 260Dt / Denafrips Pontus II

wiki

GregWatson

Ktoś wystawił Ortofon Verto na Alledrogo lokalnie za 4500 zł.
Trochę tego i trochę tamtego też.

GregWatson

Ktoś z naszych. Ktoś, coś wie?

dyletant

Z cadenza kojarzy mi się Mangi...ale czy by się z nią rozstał?

GregWatson

Wkładka była u Tomasza na sali operacyjnej stąd taka cena.

GregWatson

Ktoś zainteresowany?
To na olx
Czyjeś nie moje.

wiki

Swego czasu był to mój nr jeden jako odtwarzacz CD...
Nadal go posiadam, czarnulek mi się trafił...🙂

GregWatson

Luknijcie na to co sprzedaje ten gość.
Jestem pod wrażeniem.

GregWatson