Wieza dla znajomej.

Zaczęty przez jjacek, Maj 01, 2024, 09:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Piterski

To jest silnik prądu przemiennego i ja nie mam na myśli stabilizacji obrotów czyli ich pływania tylko wartości 33 1/3"
Niestabilność wynika zaś zapewne z tego poślizgu rolki.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

jjacek

Ostatni element ukladanki  to magnetofon kasetowy - Denon DRS 810. Swietny stan , przewija , gra nagrywa. Trzeba miec po prostu troche szczescia przy takich zakupach , bo zdjecia i opisy przedmiotow dotycza czesto innej rzeczy niz... kupujemy. Brakuje pilota , ale o tym wiedzialem..i nie jest potrzebny. Zakupu dokonalem na https://www.kleinanzeigen.de/s-audio-hifi/aurich/c172l3031 tam mozna czesto cos fajnego i niedrogiego znalezc .
Calkowita cena za ten magnetofon z  to 130 €  . Mila rzecz to kaseta w gratisie...

wiki

O! Szuflada. Z jednej strony fajnie to wygląda i magnetofon niższy.
Z drugiej strony niefajnie bo nie widać kasety, a to cały urok magnetofonu.

Tak sobie gdybam...🙂
Kolumny JBL, transport, przetwornik, końcówka mocy (pro audio).
Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz - działka

jjacek

Fajnie wyglada , ale pewnie wiecej rzeczy do popsucia.

jjacek

Powrot i... naprawa gramofonu Rega RP1.  Przyklejenie rolki i wymiana kondensatora  .

wiki

No i oprócz kompletowania sprzętu zająłeś się widzę serwisem...🙂
Chwali się ...🙂
Kolumny JBL, transport, przetwornik, końcówka mocy (pro audio).
Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz - działka

jjacek

Jest juz wszystko... Dziala i wszyscy zadowoleni.  Jak zwazwyczaj przy takich internetowych zakupach jest spore ryzyko. I nam przytrafila sie ..przewalka , ale i to trzeba wkalkulowac w takie dzialania . Najprostrzy  zakup wiadomo ... z mozliwoscia ogladniecia i ...odbioru  no ale nie zawsze jest to mozliwe. To tylko ku przestrodze... Wczoraj calosc zostala dostarczona , podlaczona , sprawdzona plus szkolenie...
 Trzy dni temu dostarczylem zapakowany sprzet , ale okazalo sie, ze dowiozlem 2 ..gramofony :) Taki mam balagan ...

Piterski

Brawo, ma się trochę satysfakcji z takiej pomocy.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

jjacek

Satysfakcji i... korzysci w postaci zjedzonych pysznych kolacji :)

Piterski

Tak tego ostatniego czynnika nie można umniejszać. Też tak miałem, tylko za pomoc przy składaniu mebli.