MaCaBRiaa potrzebna Husaria !

Zaczęty przez Bone, Maj 23, 2024, 13:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bone

Szanowni, potrzebna odsiecz niech ktoś przyśle Husarię!

Dzięki uprzejmości naszego kolegi i konstruktora miałem przyjemność obcowania z MaCaBRiaa ale no właśnie... jak czytam Wasze wątki na forum to wydaje się że docelowym rozwiązaniem dla wielu jest Husaria.

Będę wdzięczny za możliwość posłuchania u kogoś, a najbardziej za możliwość wypożyczenia i posłuchania w moim systemie jak gra Husaria. Jeżeli ktoś będzie miał czas i ochotę to oczywiście zapraszam Husarię do siebie razem z właścicielem do Warszawy.

Proszę odezwijcie się bo będzie MaCaBRiaa ;-)

sheykk

Masz obawy że będzie inna ,gorsza? Może być tylko lepiej skoro znasz Mcabriia i Tobie się podobało jej granie.

Bone

Cytat: sheykk w Maj 23, 2024, 15:08Masz obawy że będzie inna ,gorsza? Może być tylko lepiej skoro znasz Mcabriia i Tobie się podobało jej granie.
Jestem już za stary aby brać sprzęt w ciemno, za dużo razy coś co miało grać nie zagrało i na odwrót, zresztą sam inwentor mówi, że są to całkiem inne konstrukcje.
Mogę podjechać w okolicy 300 km od domu, zostawić kaucję i przywieźć z szampanem lub rudą wedle uznania ;-)

burz

Nie prościej uderzyć do konstruktora? Krzysztof to bardzo uczynny człowiek ;)

frywolny trucht

Myśle, że takie oczekiwania to jednak wobec konstruktora. Swego czasu zreszta jego przedwzmacniacze były udostępniane do odsłuchu. Trudno, zeby właściiciel wyłączał swoje pre z systemu,zamawiał kuriera, wysyłał komuś obcemu i liczył, że sprzet wróci w ustalonym terminie. Trochę absurd.

Albo szukać używki i odsprzedać bez straty jak nie przypasi.
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

Bone

Cytat: burz w Maj 23, 2024, 22:32Nie prościej uderzyć do konstruktora? Krzysztof to bardzo uczynny człowiek ;)
Wiem, że wspaniały człowiek właśnie dlatego nie chcę go fatygować.
MaCaBriaa miałem i testowałem przed zmianą systemu, stąd całe zamieszanie. Dziś mam całkiem inny tor - mam nadzieję na dłużej i chcę dobrać wszystko  możliwie jak najlepiej i tylko dlatego nie skończyłem jeszcze z MaCB.

Cytat: frywolny trucht w Maj 23, 2024, 22:33Myśle, że takie oczekiwania to jednak wobec konstruktora. Swego czasu zreszta jego przedwzmacniacze były udostępniane do odsłuchu. Trudno, zeby właściiciel wyłączał swoje pre z systemu,zamawiał kuriera, wysyłał komuś obcemu i liczył, że sprzet wróci w ustalonym terminie. Trochę absurd.

Albo szukać używki i odsprzedać bez straty jak nie przypasi.

Nie wiem czy taki absurd, Krzysztof jak sam napisałeś puścił w świat swoje klocki i jakoś normalnie to się odbyło, a ja jak trzeba mogę sam podjechać i zostawić nerkę w zastaw ;-)
Pytam też czy jest ktoś uczynny w pobliżu bo nie mam mapy Polski z pinezkami kto obecnie gra z Husarią.
Nigdy nie wiadomo, zawsze warto zapytać, więc grzecznie pytam.

burz

Inna sprawa, że taka mapa Polski z lokalizacją audiomaniaków byłaby pomocna w różnych sprawach ;)

wiki

Cytat: Bone w Maj 23, 2024, 23:28Nie wiem czy taki absurd, Krzysztof jak sam napisałeś puścił w świat swoje klocki i jakoś normalnie to się odbyło, a ja jak trzeba mogę sam podjechać i zostawić nerkę w zastaw ;-)
Pytam też czy jest ktoś uczynny w pobliżu bo nie mam mapy Polski z pinezkami kto obecnie gra z Husarią.
Nigdy nie wiadomo, zawsze warto zapytać, więc grzecznie pytam.

No właśnie...
Sam kiedyś skorzystałem z takiej usługi.
Użytkownik forum bezinteresownie przesłał mi przetwornik do odsłuchu wartości około 4000 bez żadnych gwarancji... Na tydzień.
Niesamowite przeżycie...

Zaufanie...
Czyż ludziom nie trzeba wierzyć?

Jeżeli nie, to co sobą reprezentujemy?
Kolumny JBL, transport, przetwornik, końcówka mocy (pro audio).
Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz - działka