Kolumny Ardento Alter1/Alter2 + kable głośnikowe + skrzynie transportowe.

Zaczęty przez GalAnonim, Lipiec 07, 2024, 17:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

GalAnonim

Witam. Niestety, z racji rezygnacji z toru lampowo/gramofonowego na sprzedaż są znakomite odgrody Ardento Alter. Na sprzedaż są hybrydy kolumn Alter 1 i Alter 2. Jeżeli chodzi o wymiary i zastosowane głośniki są jak w Alter 1 (link: https://www.highfidelity.pl/@main-1411&lang=). Zostały - jak każde - wykonane na zamówienie i poddane znaczącej modyfikacji - do specyfikacji Aterów 2 (link: https://highfidelity.pl/@main-1899&lang=) i są 8 omowe, w układzie bi-wire i oczywiście zmodyfikowaną zwrotnicą ze swoich większych braci. Zbliżają sie jakością dźwięku do Alterów 2 - a nadają do mniejszych pomieszczeń. Charakteryzuje je lampowy ale dynamiczny bas, znakomita przestrzeń, śrdnica i wysokie tony. Zostały pomyślane do lampy 300B -i zagrają z nią znakomicie - ale z doświadczenia wiem że nie z konstrukcjami 'budżetowymi', dlatego u mnie grają z monoblokami Phasta na 3s33s od Wołodi i zgrywają siez nimi znakomicie. Nie tylko moim zdanie ale i zdaniem konstruktora - a on słyszał wiele - w tej cenie bez konkurencji. Wieksza ilość watów ujawnia ich pełen potencjał w zakresie basu i przestrzeni. Oczywiście z Audio Note Meishu Tonmeister będzie ok - tylko to trochę inna półka cenowa :-). W komplecie ostatnia wersja przewodów głosnikowych od producenta - brzmią lepiej niż stare Albedo Versusu czy nowe Solid MKII, po prostu są wykonane pod te kolumny i idealnie się z nimi zgrywają. Kolumny posiadają drewniane skrzynie transportowe. Wstępny odsłuch o mnie w Bydgoszczy - bo stoją na 14,5 metrach i pokażą jedynie 'w zarysie' na co je stać. Optymalna wielkośc pomieszczenia to moim zdaniem od jakiś 30 metrów. Grają od maja 2019. Moja propozycja cenowa za komplet to 35.000 zł.
ZESTAW 1 : Phast Pre+monoblokiSE + Ad Fontes + Goldring G1042 + Pre MM AndrzejAnalogowy + kolumny Ardento Alter + kable: Ardento + Albedo
ZESTAW 2 : Sony FA70ES + Sony XA555ES + Sennheiser  HD 600 + Ultralink BW-1412 + Albedo + Avcon Tivano

GalAnonim

Zapomniałem dodać - wersja piano black. Jeżeli komuś wpadnie w ucho ich brzmienie to możemy porozmawiać o cenie. Filmiki na youtube raczej nie oddają tego jak grają  :-)  Pozdrawiam
ZESTAW 1 : Phast Pre+monoblokiSE + Ad Fontes + Goldring G1042 + Pre MM AndrzejAnalogowy + kolumny Ardento Alter + kable: Ardento + Albedo
ZESTAW 2 : Sony FA70ES + Sony XA555ES + Sennheiser  HD 600 + Ultralink BW-1412 + Albedo + Avcon Tivano