Testy recenzje opinie

Zaczęty przez vasa, Sierpień 04, 2024, 22:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

vasa

Od dawna mam swoją własną gradację audiofilskich recenzentów. Prawą stronę audiofilskiego spektrum wieńczył p.Pacuła, lewą p. Kisiel z AUDIO. Pomiędzy nimi harcowała reszta uprawiająca audiopisanie.
A w tej reszcie dwaj panowie z SoundRebels. Zawsze bardziej z prawej, omawiający jedynie nietrywialne obiekty audiofilskich westchnień.
I zdaje się że dziś właśnie nadszedł ten dzień kiedy zgrany duet postanowił zaatakować pozycję (wydawało by się) niekwestionowanego lidera prawej strony audio sceny.
Otóż ogromny entuzjazm Panów SR wzbudził ethernet switch wyprodukowany przez ,ponoć, wybitną firmę Quantum Science Audio. I kompletnie Panom nie przeszkadza że ono cudo jest tożsame ze switch'em z chińskiej platformy TEMU sprzedawanej tam po zawyżonej cenie ~240PLN.

I tak mnie właśnie naszło że przecież to między innymi ja wyhodowałem te pierdoły. Podaję rękę p. Pazio, grzecznie witam p. Olszewskiego. Słucham uprzejmie ich chrzanienia zamiast głośno stwierdzić że są w audio tym co konfa do PiS potęgi w polityce i poświęcić czas na coś przyjemniejszego.
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

romeksz

Mnie najbardziej śmieszy darmowa reklama, którą robią Kisielowi na AS.

vasa

Cytat: romeksz w Sierpień 04, 2024, 23:42Mnie najbardziej śmieszy darmowa reklama, którą robią Kisielowi na AS.
Nie wiem o czym piszesz. Możesz coś więcej?
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

Piterski

Cytat: vasa w Sierpień 04, 2024, 22:43Quantum Science Audio. I kompletnie Panom nie przeszkadza że ono cudo jest tożsame ze switch'em z chińskiej platformy TEMU sprzedawanej tam po zawyżonej cenie ~240PLN.
Mariusz to ja w kontrze zapytam skąd wiesz, że to jest to samo urządzenie?
Ja się generalnie w odtwarzanie sieciowe nie bawię ale w KAiM to ustrojstwo robiła bardzo ale to bardzo wyraźną robotę.

Cytat: vasa w Sierpień 04, 2024, 22:43I tak mnie właśnie naszło że przecież to między innymi ja wyhodowałem te pierdoły. Podaję rękę p. Pazio, grzecznie witam p. Olszewskiego. Słucham uprzejmie ich chrzanienia zamiast głośno stwierdzić że są w audio tym co konfa do PiS potęgi w polityce i poświęcić czas na coś przyjemniejszego.

Możesz to rozwinąć bo nie rozumiem co tak naprawdę masz na myśli.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

romeksz

Cytat: vasa w Sierpień 04, 2024, 23:59
Cytat: romeksz w Sierpień 04, 2024, 23:42Mnie najbardziej śmieszy darmowa reklama, którą robią Kisielowi na AS.
Nie wiem o czym piszesz. Możesz coś więcej?
https://www.audiostereo.pl/profile/28119-slawekxm/
Tu masz głównego apologetę (sprawdzić czy nie ksiądz) firmy AkustyK Kisiela, która jest wyłącznym dystrybutorem Scan-Speak w Polsce.

Na AS, po tych wszystkich wpadkach z wałkami moderatorów, zrobili moderatorami gości z DIY. Niby słusznie, tylko że część z nich dość agresywnie propaguje Scan-Speak.

https://www.highfidelity.pl/artykuly/0612/akustyk.html
A tu sam Pacuła:
Właścicielem AkustyK-a jest Andrzej Kisiel, naczelny "Audio", magazynu, w którym od kilku lat pracuję. Nigdy nie testuje swoich produktów w żadnym piśmie, na żadnych forach. Proszę więc do woli roić sobie o korupcji - droga wolna, każdy może.

vasa

Cytat: Piterski w Sierpień 05, 2024, 08:21Mariusz to ja w kontrze zapytam skąd wiesz, że to jest to samo urządzenie?
Panowie sami przyznali że urządzenie jest to samo tylko że Quantum Science Audio nad tym "popracowało.
Cytat: Piterski w Sierpień 05, 2024, 08:21Możesz to rozwinąć bo nie rozumiem co tak naprawdę masz na myśli.
Mam na myśli to że od lat jesteśmy przez redaktorów różnych pism i stron karmieni totalnymi bzdurami i łykamy to jak pelikany zamiast zrobić to co obecnie młode pokolenie robi z tymi co karzą "wierzyć" - czyli apostazja.
Cytat: Piterski w Sierpień 05, 2024, 08:21w KAiM to ustrojstwo robiła bardzo ale to bardzo wyraźną robotę
No cóż. Listwa sieciowa gra, switch internetowy gra, kabel cyfrowy gra, bezpiecznik też gra. Audiofile z rozdzielczością pomiarową słuchu 1dB to słyszą a pomiary zrobione z dokładnością 0,1 lub 0,01dB tego nie wychwytują.

vasa

Cytat: romeksz w Sierpień 05, 2024, 15:38Tu masz głównego apologetę (sprawdzić czy nie ksiądz) firmy AkustyK Kisiela, która jest wyłącznym dystrybutorem Scan-Speak w Polsce.
No cóż. Rzeczywiście główna aktywność to propagowanie KK i różnych dziwnych poglądów politycznych.
Imć Sławek to kolega skłonny do wiary.

Piterski

Cytat: vasa w Sierpień 05, 2024, 17:58
CytatMariusz to ja w kontrze zapytam skąd wiesz, że to jest to samo urządzenie?
Panowie sami przyznali że urządzenie jest to samo tylko że Quantum Science Audio nad tym "popracowało.
Mariuszu, faktem jest, że niewiele jest takich firm jak Furutech gdzie możesz się dowiedzieć jak jest przez nich dany gadżet czy też kabel wykonany. Tego konkretnego swicha porównaliśmy do całkiem innego ale nie do oryginalnego chińskiego produktu.

CytatMam na myśli to że od lat jesteśmy przez redaktorów różnych pism i stron karmieni totalnymi bzdurami i łykamy to jak pelikany zamiast zrobić to co obecnie młode pokolenie robi z tymi co karzą "wierzyć" - czyli apostazja.

Czyli rozumiem czujesz się zawstydzony tym, że witasz się z tymi redaktorami. Ok, teraz rozumiem co miałeś na myśli.
Ja tam jestem człowiekiem tolerancyjnym i nie palę ludzi na stosie za poglądy tym bardziej kiedy nie wywierają na mnie presji i do niczego nie zmuszają.

Cytatw KAiM to ustrojstwo robiła bardzo ale to bardzo wyraźną robotę
No cóż. Listwa sieciowa gra, switch internetowy gra, kabel cyfrowy gra, bezpiecznik też gra. Audiofile z rozdzielczością pomiarową słuchu 1dB to słyszą a pomiary zrobione z dokładnością 0,1 lub 0,01dB tego nie wychwytują.

Mariusz mieliśmy lesze gadżety w KAiM niż trywialne kable :-) Chyba byś wybiegł z klubu z przerażeniem w oczach, że nas szatan opętał :-)
Nie obraź się tak sobie żartuje bo mam więcej dystansu, może dlatego że widzę i słucham niektórych z tych wynalazków i zaraz ich nie kupuje. To jest hobby nie wykonywany zawód.

PS. Przypomnij sobie teraz falującą płytę odtwarzaną na laserowo "kierowanym" ramieniu i niektóre opinie z tej rozmowy, że to nie ma znaczenia. Trzeba umieć zachować bezstronność w obu kierunkach.

Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

Bacek

Można też Krakowskim targiem. Ręce podawać i nie palić na stosie w końcu naciągają ludzi którzy chcą być naciągani.
Ale swoje zdanie na temat tych produktów wyrażać głośno i bez kompleksów. Skończy się pewnie tym że to oni nie będą Ci podawać ręki.

YanCo

Też nie lubię być naciąganym, ale "paluszki beskidzkie" kupuję, a piwo robię sam.
Właśnie czytam, paluszki i piwo stoją otwarte i mam nadzieję na jakąś nawalankę (nie musi być w "kiślu").
Powodzenia chłopaki. ;););)

Piterski

Cytat: romeksz w Sierpień 06, 2024, 15:50Człowieku, w życiu Co nie wyszło, że jedyne co potrafisz, to przypieprzać

Zachowaj drobinę kultury. Ja Ci grzecznie napisałem, że nie mam ochoty wchodzić z Tobą w polemikę.
Owszem nie znam Cię osobiście i oceniam tylko po treściach jakie Cie ekscytują i jakie wstawiasz na tym forum ale to ty kreujesz tu swój wizerunek.
Nie zaczynaj zaczepek nie będziesz miał odpowiedzi. Z mojej strony to tyle w tym temacie, więcej chyba nie ma co dodawać.

Piterski

Bacek, w KAiM często mówimy dosadnie o tym co się dzieje z cenami i z rynkiem audio, ale czasem trafiają się jakieś voodoo, które zmuszają do zastanowienia o co chodzi dlaczego to tak wpływa na przekaz i nie mam tu na myśli omamów słuchowych. Później się okazuje że coś tam jednak jest co może jednak jak najbardziej fizycznie na sprzęt wpływać. Jak choćby ostatnie pipek do USB.

https://www.furutech.com/2024/05/01/23891/