LAR LPS-2

Zaczęty przez GregWatson, Październik 13, 2024, 12:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

GregWatson

Ktoś już miał okazje słuchać tego nowego LARa?

Trochę tego i trochę tamtego też.

vasa

Cytat: GregWatson w Październik 13, 2024, 12:08Ktoś już miał okazje słuchać tego nowego LARa?

Jestem na, mam nadzieję 😁, krótkiej liście.
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

Pboczek

Wygląda zawodowo, wzbudza zaufanie. To krzem?
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805+ PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

Piterski

Raczej na pewno krzem, obudowa nie wygląda na wentylowaną.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

vasa

Cytat: Pboczek w Październik 13, 2024, 20:22Wygląda zawodowo, wzbudza zaufanie. To krzem?
Tak, krzem na kościach. Chyba TI, ale głowy nie dam.
Co do zasady jest to kontynuacja poprzedniego modelu, tylko lepsza tu i tam :)
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.

GregWatson

Ja do tej pory jeden z kilku zestawów zasilam pierwszą wersją LARa. Tam wąskim gardłem była sekcja MC.
Ja wzmocniłem swój tor Ortofonem Verto i do dziś mi fajnie hula.

Ciekaw jestem jak zmieniła się sekcja MC w tym nowym zestawie.
Trochę tego i trochę tamtego też.

vasa

Cytat: GregWatson w Październik 14, 2024, 09:24Ja do tej pory jeden z kilku zestawów zasilam pierwszą wersją LARa. Tam wąskim gardłem była sekcja MC.
Ja wzmocniłem swój tor Ortofonem Verto i do dziś mi fajnie hula.
Znam to rozwiązanie. Daje doskonałe efekty.
W LARze nie tyle chodzi o sekcję MC, tylko o absolutną liniowość i laboratoryjne odwzorowanie. A my chcemy zniekształceń :)

Cytat: GregWatson w Październik 14, 2024, 09:24Ciekaw jestem jak zmieniła się sekcja MC w tym nowym zestawie.
Obawiam się że się nie zmieniła. Ale może się mylę.