Audio Video Show 2024

Zaczęty przez vasa, Październik 26, 2024, 15:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pboczek

Muzykalności to Gennettowi nie brakuje. 

W tym roku monobloki Dintera w pierwszej lini + jeszcze kilka klocków. Jestem ciekawy z czym je Homogenix zestawił? 
Focal MiniUtopia + Monobloki 845Gennett + PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

GregWatson

Tak to wyglądało.
Trochę tego i trochę tamtego też.

Pboczek

No są tu sprzęty o których pochodzeniu nic nie wiem, w tym nieco tajemnicze ustrojstwa około kolumnowe. Monobloki Dintera dostały zaś solidne fundamenty.
Focal MiniUtopia + Monobloki 845Gennett + PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

dyletant

Homogenix był w tym roku w tle ... No może poza piękna lampką reklamową u drzwi.

Prymat wiodło omni ustrojstwo o nazwieTaket za jakieś 8,5k. Nawet pani w pokoju słyszała różnicę.

Może Vasa jako miłośnik ciekawostek Omni wziąłby na odsłuch i coś napisał obiektywnego.

Ja się przebiegłem więc czasu na zachwyty nie było.
- Kilka estetycznych konstrukcji Kosoto
- zaczynam doceniać kunszt elektrostatòw
- ZenSati dodają za wiele basu więc nie kupię
- Dutch&Dutch fajne do lanserskiego studia
- złota myśl konstruktora kolumn "do regulacji barwy służy EQ"
- duzy kuzyn wiolonczeli - octobass fajnie brzmi ino grając na nim przydaje się spory taboret
- mała Tentogra wcale nie jest taka mała😆

vasa

Cytat: dyletant w Listopad 03, 2025, 19:30Prymat wiodło omni ustrojstwo o nazwieTaket za jakieś 8,5k. Nawet pani w pokoju słyszała różnicę.

Może Vasa jako miłośnik ciekawostek Omni wziąłby na odsłuch i coś napisał obiektywnego.
Ale co to i dlaczego ja?
Cytat: dyletant w Listopad 03, 2025, 19:30- zaczynam doceniać kunszt elektrostatòw
I tego warto się trzymać.
Pod warunkiem niemania kotów :'(

Jpdlę.
Przecież nie da się tego odzobaczyć : https://taket.jp/ws/ws.html
Zestaw pierwszy: Oracle Delphi+SME3009III+Transfiguration AXIA+Phono Borbely+Amplifon WT30+Tannoy Stirling+Nieistotne kable
Zestaw drugi: szukam plikodaja+Lyngdorf+elektrostaty Audiostatic z dedykowanym subem+ kable. Też nieistotne.