845

Zaczęty przez Pboczek, Czerwiec 08, 2026, 22:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pboczek

Może ktoś ma doświadczenia z różnymi producentami tej lampy a i modelami?

Jest tego na rynku sporo i trudno się zorientować. Można oczywiście domyślać się że Acme gra jak Acme, Linlai po swojemu ale obecnie produkowanych jest znacznie więcej bo i repliki WE, Treasure Mark od Psvanie, itd. Cenowo wygląda to różnorodnie od chyba najdroższych Elrog, przez KR, że o NOS nie wspomnę.

Lampa sama w sobie gra świetnie, a jako że słucham wyłącznie podstawowych Psvanie HiFi, chciałoby się coś zmienić. 
Focal MiniUtopia + Monobloki 845Gennett + PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + ZYX 4D S

Piterski

Skontaktuj się z Hornetem.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

Pboczek

Piotrek a kto to i gdzie szukać? 😀
Focal MiniUtopia + Monobloki 845Gennett + PreMcGennett + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + ZYX 4D S

Therion

Warszawa. Kiedyś miałem do niego telefon, ale pewnie ze trzy razy zmienił w tym, czasie. Sprzedawał kiedyś uczciwe lampy, pomierzone, NOS to był NOS. Sądzę, że nadal taki pozostał, ale z 10 lat się z nim nie widziałem. 
Phast PP6L6, CA Evo 150 SE, Transrotor Max,  Gold Note PH-10, Ortofon T-30, MC Rohmann, AT OC9/II, Denon DL 103R, Audiolab 8200CDQ, AA Hyperion III LUX,  Kenwood KX-7030, Sennheiser HD-600 i HD-660S. Wcześniej: m.in. SE2A3, SE6V6, PP 6V6, PP EL34, PP KT88, Ad Fontes + Goldring 2100, Grado GS1000e, AKG K702, Beyerdynamic DT990, itp.
https://www.cppro.pl/

wiki

Też kiedyś od niego kupowałem...

https://hornet9.com/lampy.htm

Jeżeli to ten sam...
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy
Kable - własna produkcja. Miedź OCC, bawełna.

Pboczek

Dzięki wiki, sprawdzę.

Piterski

Tak to ten sam i jak zawsze solidna firma i zna się na rzeczy, nie gwiazdorzy.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

Pboczek

Psvane zastępuje serię Art T II nowszą i gdzie niegdzie zostały jeszcze niedobitki po atrakcyjnych cenach. Znam ten model lampy, zrobił na mnie kiedyś bdb wrażenie. Kupiłem sobie zatem parkę za ok. 1600 zł podczas gdy nowy wypust to już ponad 3.000. W weekend zabiorę się za grzanie i słuchanie.

wiki

Kiedyś kupowałem psvane do przedwzmacniacza, chyba wymieniałem ze trzy razy... wyleczyłem się... z psvane...
Kolumny JBL, transport CD, przetwornik (dac), TVC Luxman, końcówka mocy (pro audio).
Działka: JVC SX-911, Kenwood Model 600, transport CD Kenwood, przetwornik (dac), Lite przedwzmacniacz lampowy

Pboczek

Miałem od nich kilka par, problem u mnie był jedynie z serią Acme. Psvane robią po kilka odmian tej samej lampy z różnych półek. Na KR czy Elroga na razie sobie nie pozwolę, a i tak nie wiedziałbym które wybrać.

Pboczek

Założyłem i jestem bardzo zadowolony. Teraz granie poprzednich z serii HiFi określiłbym jako zwiewne, przeźroczyste i delikatne. Na Art    kontury dostały wypełnienia, dźwięk stał się dociążony i treściwy. To oczywiście początek, ich granie zmieni się jeszcze ale już słuchać że jest znacznie fajniej.

wiki

I ponowna radość z posiadanego sprzętu...😀
Nic tylko słuchać i słuchać...👍