Miniabyra ulubiony klocek

Zaczęty przez miniabyr, Luty 12, 2015, 17:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

miniabyr

Ja dziś jako jeden z pierwszych osób "pomacam" jubileuszowy i wyprodukowany w ilości 75 sztuk gramofon Nagra. To referencyjne urządzenie , przy którym nie było żadnych ograniczeń finansowych . Efekt ? Jeszcze nie wiem , ale wieczorem sie przekonam , bo będę go kalibrować. Nasz kolega Jacek-k- wawa jest dystrybutorem Aavik -Ansuz - Borrensen . Jednym słowem Audio Grup Denmark. To pierwsze Jacka takie przedsięwzięcie i na taką skalę . Więc będę mu pomagać . A jest na grubo !!!! Nagra zgodziła sie zaprezentować swój gramofon ( 170 tyś Euro) w towarzystwie sprzętu z Danii . A jest grubo i na bogato. Zdaję sobię sprawę , że studio na Stadionie - gdzie chłopaki się wystawiają _ będzie jedną z najdroższych prezentacji na tegorocznym AVS !  Chyba tylko Szemis i Audio Note przebiją wartość klocków na tej wystawie ( Szemis Audio - klocki za 7 milionów złotych ) Czy to zagra ? Nie wiem , ale pewny jestem ,że będe brał udział w czymś niezwyklym ! Fotki i relacja już dziś w nocy !  
Szkoda życia na chujowy dźwięk !

miniabyr

Trochę zdjęć ze Stadionu. 

Piterski

Ta plątanina kabli wygląda wręcz przerażająco.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.

Pboczek

Zgadzam się, wygląda to straszne i nie kupuję tego towaru. :)
Focal MiniUtopia + Line Magnetic 805IA + Lehmann Decade + Oracle Delphi MKI + SME 3009II + Goldring Elite

wiki

Cytat: Piterski w Październik 27, 2023, 13:29Ta plątanina kabli wygląda wręcz przerażająco.
Dlatego pokój odsłuchowy trzeba mieć bardzo duży....
Aby stolik audio był odpowiednio odsunięty od ściany....

Lub....

Lub tor składający się z jednego ekrmentu......
Jakiego?
No radyjko tranzystorowe..... Hihihihihihi
Kolumny JBL, transport, przetwornik, końcówka mocy (pro audio).
Kenwood Model 600, Sony 501, Lite przedwzmacniacz - działka

wiki

I jakiś szpulak od Nagra widzę też się pokazał.... 😀

sheykk

Wiki te kable podobne są do twoich  .... dżwiękowo.

wiki

E tam...
Moje lepsze.... 😋😋😎

miniabyr

Właśnie jestem po pierwszym dniu AVS. Mam kilka miłych wrażeń. Największym zaskoczeniem jest pojawienie się naszej firmy Diora, która zdecydowała się pokazać co potrafi. Mi spadły gacie na widok tego , co Diora przygotowała. Jakość ich kolumn to top światowy. Zresztą co tu się dziwić , przecież Diora robi obudowy kolumn dla największych graczy na rynku audio. Tannoy , Kef  Marten wi wielu innych. Teraz zaprezentowali pięć modeli kolumn zrobionych ta, że chce się na nie patrzeć. Co do słuchania , to mogłem posłuchać ich wszystkich. Napiszę o tym coś więcej, bo zamierzam jutro zabrać kilka swoich płyt cd. Niestety granie z Tidala jest jak zaraza i przy tej klasie sprzętu granie z tak chujowej chmury to paranoja. Nie tylko tam grali z gówna . W moim pokoju Wiking napierdalał z Tidal wszystko! I żeby to była fajna muzyka . Nie qrwa elektroniczny pop o jakości gówna . Ludzie pukali się w czoło. A mięliśmy do dyspozycji magnetofon Nagra + taśmy  Nagra master z biblioteki  tej firmy. Mogłem posłuchać np.  E. Fitzgerald z 1968 roku prosto z koncertu . Ale Wiking miał to w dupie i puszczał elektroniczny pop robiąc sobie antyreklamę.  Kolumny Borresen grały genialnie ! To cudo , jednak mało kto sie o tym przekonał kiedy karmione były takim gównem. Mi się udało ich posłuchać z najlepszym źródłem - czyli taśmą . Magia .

miniabyr

O Bum wrócił ! Baranek a jaka ty masz wiedzę?  Bo obawiam się na za poziomie mp3.

Moriarty

Dzięki za fotki i relację. Poproszę o więcej! :)
Ja niestety jestem na końcówce COVID-u i nigdzie nie mogę się ruszyć :/
YB Audio Zephyr (zwrotnica na ClarityCap), Yaqin MS-30L (modyfikacja: Sinus Audio), Marantz CD6006 (jako napęd), Topping D70, M&B Audio Cable Diamond, Neotech NEMOS-3080 UP-OCC, TAGA Harmony PF-1000, Yarbo 1100, Viborg VP1501

miniabyr

Współczuję choroby ! A prywatnie  to poradzę Tobie, abyś po trzech miesiącach od wyleczenia , zrobił sobie kontrolne badanie rtg klatki piersiowej ( w dwóch projekcjach ) To wykluczy powikłania typu  nieodwracalne zrosty w miąższu płuc. 
A co do AVS to dziś kręcimy czarne placki ze słynnej Naga . Mięliśmy dzień w plecy z powodów technicznych ! Fotki będą. 

wiki

A co tam u Miniabyra słychać?
Udało się włączyć własne płyty CD na tym wikingowskim sprzęcie?

miniabyr

Właśnie wróciłem do domu. Oj działo się i to grubo i było momentami niefajnie . Ale o tym nie mogę mówić. Koniec końców udało się wszystko odpalić. Dziś w końcu graliśmy z płyt winylowych.  Kiedy tylko poleciały pierwsze dźwięki z czarnego placka, to powiedzieliśmy uffff. Jutro o 16 mamy dzień polski i z czarnej płyty.  
Dopiero jutro zajrzę na stoisko  Diora z własnymi cd - dziś nie dało rady. Tłum na stadionie był koszmarny . Między 12 - 15 trudno było nawet chodzić po korytarzach. 

PatiJ

Cytat: miniabyr w Wrzesień 20, 2023, 20:27Może uda mi się NuVista wyrwać na test.
Cześć

może udało się Tobie posłuchać?
Technics SL-1200G+KAB+JELCO HS25BR+HANA ML+RCM SENSOR 2MkII, Lector CD707+PSU7, Aqua Acoustic Quality LA Scala mkII Optologic+Ideon 3R Master Time+Lumin U2 mini+Farad, LUXMAN L590AXII, QLN Prestige Three+GaiaII, kable mix: PAD, AZ, Tiglon, Harmonix, Dyrholm Audio, Furutech, Oyaide, listwa Lector Edison230, antywibracja i ground Tiglon, stolik Rogoz

miniabyr

Hej. Niestety jeszcze nie miałem tego phono u mnie. Nie mogę obecnie poświęcać tyle czasu na audio- proza życia . Ale powiem ,że Musical już do mnie jechał i byl spakowany - musiałem to przełożyć na inny termin  .Co ma wisieć nie utonie. Zrobię ten test, jeno w pracy musi mi się kilka spraw wyjaśnić. CDN 

miniabyr

Teoretycznie nic się nie dzieje, jednak skrobię sobie tekst na temat ostatnich wydań płyt z katalogu PN na sacd. Specjalnie odwlekałem to, aby móc posłuchać większości już wydanych płyt. Powiem tylko , że robi się ciekawie. Wielka szkoda ,że Warner B/ PN zdecydowały się tak późno na edycje polskiej muzyki na tym niszowym obecnie formacie. 
To nie wszystko. Jutro czyli w tzw. Wigilię dostanę trochę drucików elektrycznych oraz listwę i power box firmy Ansuz. Będe mógł się tym pobawić ciut dłużej. Od razu zaznaczę, że nie zamierzam wydawać na to pieniędzy - nie stać mnie. To półka cenowa która generuje wyraz twarzy jak z obrazu "Krzyk" Muncha. Ale jak dajo pomacać , to czemu nie skorzystać. Cdn.

miniabyr

Bo do tanga trzeba dwojga - jak śpiewał Cugowski. U mnie jest potrzeba wskoczenia na parkiet. No to zatańcuję z kablami firmy Ansuz. Dojechały do mnie kable głośnikowe z doskonałej serii D-2 oraz z tej samej serii kable sygnałowe. Seria kabli Ansuz D-2 jest wyposażona w "puszki", które oddzielnym kablem z każdej takiej puszki łączymy z urządzeniem do zasilania  elektroniki schowanej w puszkach. To urządzenie to Ansuz Power Box. Ale to nie wszystko . Przyjechały dwa kable zasilające z serii C2 , które wpięte zostały do moich końcówek mocy Audio Note Empress. Dodatkowo dwa kable zasilające z serii D-2 . I te kable powędrowały- zgodnie z sugestią dystrybutora- jeden do  głównej  listwy zasilającej Ansuz D3  ,a drugi z serii D2 do zasilenia phono Modwright Ph 150. Kombinacja iście alpejska. Wpinanie tego drutowego dziadostwa i bajzel który takie przepięcie powoduje, wyrabia we mnie duże pokłady pokory, spokoju i opanowania. Słuchowisko czas zacząć.

wiki

No to szaleństwo na całego... 😀

wiki

A ja myślałem, że może się do Ciebie wybiorę z moim nowym setem kabli.
Teraz nie będzie po co... 😋

miniabyr

Wiki wpaść zawsze możesz. To, że zagościła ponownie u mnie firma Ansuz o niczym nie świadczy. Po prostu kiedy testowałem phono Aavik , dorzucenie tych kabli i urządzeń od zasilanie nie miało sensu. Teraz mam trochę luzu i mogę przysłuchać się, jaki wpływ na brzmienie ma taki system. Bo ma ! Jestem ciekawy, czy wszystkim odpowiadałby kierunek w jaki poszedł mój system po wpięciu tych produktów Ansuz. To niestety bardzo drogi set komponentów i szczerze powiem wam, że przestałem zwracać uwagę na cenę takich zabawek- mnie nie stać, ale kiedy można to skonfrontować z tym, co się ma -to ja chętnie w takie zabawy wchodzę. Doświadczenie bezcenne. Powiem tylko że brzmienie odjechało w kierunku totalnego spokoju, z zachowaniem detali . Ale ten odjazd w spokój jest znaczący i bardzo odczuwalny. Tego nie da się wytłumaczyć omamami słuchowymi. Cdn.

frywolny trucht

Co to za moda na osiatkowanie przewodów?
ZESTAW 1: Technics SL 1200 GR, Hana EL, pre Husariaa, Roksan K3, ProAc Responce D2D, OPPO PM-2, HA-1, Akai GX 75
ZESTAW 2: Dual 1019 z AT 95E, Marantz 2216, Marantz 5220, Jamo Concert C 93

cortes

Ja myślę, że chodzi o zabezpieczenie wtyków przed zarysowaniami w transporcie.

miniabyr

Tak, to zabezpieczenie przed porysowaniem wtyków. 

jafi